Saraybosna'da genç hafızlar Kur'an-ı Kerim okuma müsabakasında yarıştı

Saraybosna'da genç hafızlar Kur'an-ı Kerim okuma müsabakasında yarıştı

Saraybosna'da düzenlenen "Birinci Bölgesel Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması"nın birincisi Sırbistanlı Dautovic oldu

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, genç hafızlar arasında "Birinci Bölgesel Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması" düzenlendi.

Bosna Hersek ve Katar iş birliğinde başkentteki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'dan 26 hafız katıldı.

Balkan ülkelerini kapsayan ve üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın birincilerine, katılım sertifikasıyla yaklaşık 2 bin 500 avro ödül verildi.

Kur'an-ı Kerim'in tamamını okumaktan oluşan ilk kategorinin birincisi 96,86 puanla Sırbistanlı Faris Dautovic olurken, ikinci 96,16 puanla Bosna Hersekli Muhammed M'Walidi ve üçüncü de 95 puanla Bosna Hersekli Muhammed Fetic oldu.

Dautovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in 15 cüzünü okumaktan oluşan ikinci kategorinin birincisi ise 78 puanla 11 yaşındaki Bosna Hersekli Abdurahman Tabakovic oldu. Aynı kategoride ikinciliği 77,16 puanla Bosna Hersekli Emir Sinanovic alırken, üçüncülüğü 76,66 puanla Ahmed Hamidovic kazandı.

Yarışmanın en genç katılımcısı Tabakovic, farklı ülkelerden gelen hafızlarla tanışma fırsatı bulduğunu belirterek "15 cüzü ezberlemek için üç ay çalıştım." dedi.

Kur'an-ı Kerim'in beş cüzünü okumaktan oluşan üçüncü ve son kategoride ise birinciliği 58,33 puanla Bosna Hersekli Rasid Mehmedovic alırken, ikinciliği 56,33 puanla Arnavutluk'tan katılan Emini Raif ve üçüncülüğü ise 56,16 puanla Bosna Hersekli İbrahim Ammar aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :