Saraybosna'da "Ankara Dostluk Meydanı" açılacak

Saraybosna'da "Ankara Dostluk Meydanı" açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile "kardeş belediyesi" olan Saraybosna Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Saraybosna'da yapılacak Ankara Dostluk Meydanı Projesi için çalışmalara başlandı

SARAYBOSNA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile "kardeş belediyesi" Saraybosna Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılacak Ankara Dostluk Meydanı Projesi için ilk çalışmalara başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Saraybosna'da, Ankara Dostluk Meydanı'nın inşa edilebileceği yerleri gezdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Balcı, meydan yapılması muhtemel üç farklı bölgeyi ziyaret ettiklerini belirterek ilgili yerlerde ayrıntılı alan çalışmaları ve analizlerin yapılmasının ardından meydan için yapı çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Saraybosna ile 1994 yılında "kardeş belediye" olduklarını anımsatan Balcı, "İki şehir arasında yapılabilecek ortak projelerin değerlendirilmesi sürekli aklımızdaydı. Bugün üç farklı mekanı gezerek ilk adımı atmış olduk." dedi.

Balcı, Ankara'nın kendi ismiyle anılacak bir meydanı ilk kez Saraybosna'da açacağını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :