Saraybosna derbisini kazanan Zeljeznicar

Saraybosna derbisini kazanan Zeljeznicar

- Bosna Hersek 1. Futbol Ligi'nin 26. haftasında Saraybosna, sahasında Zeljeznicar'a 1-0 yenildi


SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek 1. Futbol Ligi'nin (Premijer Liga) 26. haftasında Saraybosna, sahasında Zeljeznicar'a 1-0 yenildi.

Başkent Saraybosna'daki Asim Ferhatovic-Hase Stadyumu'nda oynanan 107. Saraybosna derbisine ev sahibi takım hızlı başladı.

Uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklayan Saraybosna, aradığı golu bulamadı. Sert geçen ve sık sık fauller nedeniyle duran maçın 45. dakikasında Miroslav Stevanovic, Zeljeznicar'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarıda her iki takım da çok fazla etkili pozisyon bulamadı. Saraybosnalı Haris Duljevic'in şutunda top önce rakibe ardından kale direğine çarptı. Maçın 89. dakikasında Saraybosnalı Almir Bekic topsuz alanda rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın kalan bölümünde maçta gol olmayınca konuk takım Zeljeznicar sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Son dört haftaya girilirken, Asim Ferhatovic-Hase Stadyumu'nda 12 yıl aradan sonra Saraybosna'yı mağlup etmeyi başaran Zeljeznicar, puanını 52'ye yükselterek gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne bir adım daha yaklaşırken, Saraybosna ise 51 puanda kalarak dördüncülüğe geriledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :