"Sarallar" ve "Şahinler"in suç örgütü davası

"Sarallar" ve "Şahinler"in suç örgütü davası

"Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "kasten öldürmek" gibi çeşitli suçlardan 39'u tutuklu 74 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Sedat Şahin ile bazı sanıklar savunmalarını tamamlandı- Duruşma, yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - "Şahinler" ve "Sarallar" grubu olarak bilinen organize suç örgütlerinin yönetici ve üyelerine yönelik yürütülen soruşturma sonucunda, 39'u tutuklu 74 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Sedat Şahin savunmasını tamamladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunma yapan Şahin, kardeşinin ölümünden sorumlu olan herkesten şikayetçi olduğunu anlatarak, davaya katılma talebinin bulunduğunu söyledi.

Kendisine yönelik suikast girişimini anlatan Şahin, "Burada konuşan sanık, bana karşı yapılan eylemin başarısızlığını rüzgara bağladı. O akşam ailemle balkonda oturuyorduk. Atan kişi silahı sıkarken ben de aynı anda vücudumu dönmüşüm. Atan kişi, işini çok iyi yapmış. Sadece Allah izin vermedi." dedi.

Şahin, kendisinin "Sarallar" grubuna yönelik bir tane saldırısının olmadığını savunarak, "Ben uğraşan değil, uğraşılan oldum. Hala saldırılara maruz kalıyorum. Mağdur olan benim" dedi.

Kendisine saygı gösteren herkese saygı gösterdiğini belirten Şahin, tutuklu sanıklardan "Sarallar" suç örgütünün ele başlarından Burhanettin Saral'la 20 yıl önce yollarının ayrıldığını anlattı.

Ondan önce Saral'la yaklaşık 4-5 yıllık bir arkadaşlıklarının olduğunu ancak bazı görüş ayrılıkları nedeniyle bu arkadaşlıklarının sona erdiğini ifade eden Şahin, "Derdim Saral ailesinin tamamıyla değil, kardeşimin vurulmasında kimin sorumluluğu, imzası varsa benim derdim onunla. Biz de kendimize göre kalabalık bir aileyiz ama benim kardeşim Vedat Şahin, onayım olmadan Alaatin Saral'a kurşun atamaz." ifadelerini kullandı.

Şahin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek savunmasını tamamladı.

Sanık Sedat Şahin'in savunmalarındaki beyanları üzerine söz alan Burhanettin Saral da Şahin ile 4-5 sene arkadaşlık yaptığını, bu sürede iyi geçindiklerini anlatarak, dünya görüşü olarak farklı düşündükleri için arkadaşlıklarının bittiğini ve herkesin kendi yoluna gittiğini söyledi.

Yakın akrabası olmayan Alaattin Saral'ın öldürülmesinin bu olayları başlattığını anlatan Saral, şunları anlattı:

"Hüseyin Saral, benim 10 kuşak öteden akrabam. Hüseyin Saral ile Sedat Şahin birlikte ortak iş yaptılar. Ben, Sedat'a Oflu'ların feodal bir yapısının olduğunu, Hüseyin ile yarın öbür gün bir sorun yaşarsa akrabalarıyla da sorun olacağını söyledim. Hüseyin Saral öldürüldü ve bu süreç başladı."

Bu sırada araya giren Sedat Şahin'in düzeltme yapmak istemesine tepki gösteren mahkeme başkanının, "Eski meseleleri dışarıda bir araya gelip konuşsaydınız" demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

- "FETÖ kumpas yaptı"

Saral, daha sonra Sami Hoştan'ın araya girmesiyle ateşkes sağlandığını dile getirerek, Sedat Şahin'in kardeşinin öldürülmesiyle olayın yeniden ateşlendiğini ifade etti.

Vedat Şahin'in öldürülmesinden sonra bir gazetede ismi kullanılarak bir yönlendirme yapıldığını savunan Saral, bunun da terör örgütü FETÖ tarafından yapılmış olabileceğini söyledi.

Saral, 17-25 aralık sürecinden önce de FETÖ'nün CIA ve MOSSAD ajanı olduğunu söylediğini iddia ederek, "FETÖ benim adımı kullanarak bir kumpas yaptı. Onu da mahkeme çözecek" diye konuştu.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler