Saraç, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın senato üyeleri ile görüştü

Saraç, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın senato üyeleri ile görüştü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç:- "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın çok yakın bir süreçte eğitim kalitesi açısından sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki sıralamalarda da yüksek sıralara doğru hızla çıkacağına inanıyoruz"

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın çok yakın bir süreçte eğitim kalitesi açısından sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki sıralamalarda da yüksek sıralara doğru hızla çıkacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü ve yeni kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığındaki üniversitenin senato üyeleri ile bir araya geldiğini ifade etti.

Görüşmede, yeni kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın marka değeriyle ilişkili olmak üzere, eğitim-öğretimin niteliğini kaybetmeksizin sürmesi, İÜ'nün kalite çıtasının daha da yukarıya çıkması için üzerlerine düşen hususları istişare ettiklerini bildiren Saraç, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ayrıca, iki üniversitemizin akademik faaliyetlerde iş birliğine ilişkin konularda daha özerk bir yapıya nasıl kavuşturulabileceği hususunu da hocalarımızla detaylıca ele aldık. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın çok yakın bir süreçte eğitim kalitesi açısından sadece Türkiye'deki değil, dünyadaki sıralamalarda da yüksek sıralara doğru hızla çıkacağına inanıyoruz."

YÖK yetkilileri de iki saat süren toplantının çok verimli geçtiğini ve İÜ'nün bölünmesi sürecindeki tüm konuların etraflıca masaya yatırıldığını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :