"Sansarak Kanyonu" milli park olma yolunda

"Sansarak Kanyonu" milli park olma yolunda

Bursa'nın İznik ilçesindeki kanyonun milli park ilan edilmesi için yürütülen proje çalışmalarında son aşamaya gelindi

BURSA (AA) - Doğa sporu tutkunlarının uğrak noktaları arasında bulunan Bursa'nın İznik ilçesindeki Sansarak Kanyonu'nun milli park ilan edilmesi için yürütülen proje çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

İznik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kanyonun milli park olmasıyla ilgili, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan'ın öncülüğünde toplantı düzenlendi.

Kaymakamlıktaki toplantıya, Belediye Başkanı Osman Sargın ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu katıldı.

Toplantıda, Sansarak Kanyonu'nda milli park projesi kapsamında yapılacak altyapı ve proje çalışmaları ele alındı.

Kaymakam Pehlivan, eşsiz doğası ve yürüyüş parkurlarıyla kamp veya kanyon gezisi yapmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alan kanyonun, milli park yapılmasıyla ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Sargın da kanyonun milli park olarak projelendirilmesi konusunda bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydederek, "Bu projeler bakanlık onayına sunulacak. Proje hayata geçtiğinde Sansarak Kanyonu ve doğal güzelliklerimiz gün yüzüne çıkacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :