Şanlıurfalı korucuların "Azize"si

Şanlıurfalı korucuların "Azize"si

Şanlıurfa'da zorlu bir eğitimi tamamlayarak güvenlik korucusu olan 21 yaşındaki Azize Sözen, terörle mücadelede meslektaşları gibi güvenlik güçlerine destek veriyor- Mehmetçikle omuz omuza terörle mücadeleye katkı sağlamak için yemin eden Sözen, erkek mes

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Güneydoğu Anadolu'nun önemli kentlerinden Şanlıurfa'da görev yapan 837 güvenlik korucusu arasında ilk ve tek kadın olan Azize Sözen, meslektaşlarıyla operasyonlara katılıp, yol uygulaması yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır Mehmetçikle omuz omuza terörle mücadeleye katkı sağlayan güvenlik korucuları arasında artık kadınlar da yer almaya başladı.

Şanlıurfa'da güvenlik korucusu olan babası kısa süre önce emekliye ayrılan 21 yaşındaki Azize Sözen, babasından mesleğini devralarak vatanı korumaya, güvenlik güçlerine destek olmaya karar verdi.

İl Jandarma Komutanlığı himayesinde gerçekleştirilen zorlu eğitimi başarıyla tamamlayan ve 3 ay önce koruculuğa başlayan Sözen, erkek meslektaşlarıyla artık kent kırsalında görev alıyor.

Jandarma öncülüğünde operasyona çıkan Sözen, atikliği, nişan almadaki hassasiyeti ve time olan uyumluluğuyla kısa sürede komutanlarının ve çevresinin takdirini toplamayı başardı.

- "Her ilçede bir kadın olmalı"

Azize Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevini özveriyle sürdürmeye gayret ettiğini söyledi.

Kentin ilk ve tek kadın korucusu olmaktan gurur duyduğunu belirten Sözen, "Gerçekten çok onur verici ve güzel bir şey. Babamın bana devrettiği bu bayrağı adım adım en zirveye götürmeye hazırım. Bunu söylerken de her ilçede bir kadın korucu olması gerektiğini de düşünüyorum." dedi.

Sözen, mesleğini yaparken zorlanmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatanım, milletim ve bayrağım için şu ana kadar hiç zorlandığım bir şey olmadı. Kadın aramalarında, yol uygulamalarında veya kadın tutukluların yanında refakat etmekte hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bunun sıkıntısının olmayışının nedeni baba mesleği olmasındandır, onun için daha rahatım ve her şeyin farkındayım. Bu yüzden hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadım. Şöyle bir şey de var; Doğu tarafında 'Kadınlar bir şey yapamaz, kadınlar silah alamaz, asker kıyafeti giyemez' diye bir inanç vardı. Şanlıurfa'da bu üniformayı ilk giydiğimde herkesin görüşleri çok farklıydı ama sonradan herkesin görüşü değişti. 'Helal olsun, çok yakışıyor' gibi kelimeleri daha çok duymaya başladım. Bu da beni çok mutlu ediyor."

- "Her görevin üstesinden geliyor"

Şanlıurfa Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu da güvenlik güçlerine her koşulda destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

Kentte ilk kez bir kadının korucu olarak görev yaptığına şahitlik ettiklerini belirten Koyuncu, "Azize ile diğer güvenlik korucularımız yol aramalarında ve operasyon bölgelerimizde bizimle birliktedir. İnşallah önümüzdeki alımlarda kadın korucularımızı artırarak güçlendireceğiz. Kabiliyeti iyi arkadaşımız her görevin üstesinden geliyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :