Şanlıurfa'daki terör saldırısı

Şanlıurfa'daki terör saldırısı

Viranşehir ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Ömer Sönmez için tören düzenlendi- Vali Tuna: "Onlara layık olmak için onların kanını yerde bırakmamak için bu ihanet şebeke

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Ömer Sönmez'in cenazesi, törenle memleketi Elazığ'a uğurlandı.

Şehit Sönmez (26) için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile askeri erkan ve polisler katıldı.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirterek, Sönmez'in görevini ifa ederken vatan ve millet için şehit düştüğünü söyledi.

Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Tuna, "Ömer Sönmez evladımız şehitlerimizin listesine eklenen son kişidir. Şanlıurfa olarak değil ülke olarak onu gönlümüzde her zaman yaşatacağız. Onlara layık olmak için onların kanını yerde bırakmamak için bu ihanet şebekeleriyle olan mücadelemiz sürecek. Milletimizle el birliği ve gönül birliği içerisinde bunu yapacağız. İsimleri değişik olsa da PKK, DAEŞ ve FETÖ birinin bıraktığı yerde öteki başlıyor aynı amaca hizmet ediyorlar. Bu ülkeyi bölmek ve bizi birbirimize düşürmek istiyorlar, bu oyuna gelmeyeceğiz." diye konuştu.

Törene katılan şehit Sönmez'in babası Ahmet, annesi Yasemin, kardeşleri Hatice, Serdar, Fatma ve Tuba ise özel harekat polisleri tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit Sönmez'in cenaze aracının başına gelen kardeşi Tuba, "Kardeşim şehit oldu, ağlamayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez." dedi.

- "Bir Ömer ölür, bir Ömer doğar"

Şehidin diğer kardeşi Hatice de "Bir Ömer ölür, bir Ömer doğar. Bu vatanı böldürmeyeceğiz asla. Bu vatan Allah'ın izniyle bölünmeyecek." diye konuştu.

Aynı saldırıda yaralanan polisin törene katılan annesi ise "Ne istiyorlar, bu topraklardan bu çocuklardan. Yeter yazıktır, günahtır. Biz ne hallerle bu çocukları büyüttük. Siz nasıl kıyabiliyorsunuz. Biz de anneyiz, yapmayın zalimler yeter, yeter. Yetmez mi kandan doymadınız mı?" diye gözyaşı döktü.

Kürtçe "Yeter artık" diyen bir şehit yakını da "Ben de Kürt'üm yeter artık." dedi.

Müftü İhsan Açık'ın okuduğu duanın ardından şehit Sönmez'in cenazesi, memleketi Elazığ'a gönderildi.

Öte yandan törene katılan aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi, tekbir ve salavat getirip, "Şehit ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenaze aracının ardından bir süre yürüdü.

Viranşehir ilçesinde dün gece zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 polis memuru şehit olmuş, 3 polis ise yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler