Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi protestoları

Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi protestoları

DEDAŞ:- "Tüm bu saldırılara ve aşırı kaçak kullanımına rağmen, şirket olarak vatandaşa elektrik vermek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Çoğunlukla kaçak elektrik tüketimine bağlı arızalardan kaynaklanan kesintilerle mücadele için aynı

ŞANLIURFA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), son dönemde zaman zaman yaşanan elektrik kesintilerinin ardından gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, havaların soğumaya başlamasıyla aşırı kullanılan elektrikli ısıtıcıların arızalara neden olduğu ve buna bağlı bağlı kesintiler arttığı belirtildi.

Elektriklerinin kesik olduğu gerekçesiyle sokağa çıkan gurupların ise enerji şirketine saldırıp, DEDAŞ binalarına ve araçlarına zarar verdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son günlerde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, elektrikli ısıtıcı kullanımının artması ve mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçlerinin üzerinde tüketim yapılması nedeniyle Şanlıurfa'da da aşırı yüklenmeden kaynaklı arızalar yaşanmaya başladı. Bu ani ve hesapta olmayan elektrik tüketimi şebekelerde arızalara, dolayısıyla da kesintilere neden oluyor. Bu sebeple elektrik kesintisi yaşanan Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde bir grup yol kapatma eylemi yaparken, Siverek'te ise kimliği belirsiz kişiler, ilçe müdürlüğüne molotofkokteyli ile saldırı gerçekleştirdiler. İlçe müdürlüğü hizmet binasının kepenkleri sayesinde yangında ciddi bir zarar yaşanmadı.

Yasanan tüm bu olaylara rağmen, DEDAŞ'ın vatandaşlara gerekli enerjinin verilebilmesi için çaba gösterdiği ifade edilen açıklamada, "Tüm bu saldırılara ve aşırı kaçak kullanımına rağmen, şirket olarak vatandaşa elektrik vermek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Çoğunlukla kaçak elektrik tüketimine bağlı arızalardan kaynaklanan kesintilerle mücadele için aynı zamanda kaçak elektrik taramaları da yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ve Haliliye ilçelerinde elektriklerinin sık sık kesildiğini iddia eden grup, karayolunda lastik yakarak eylemler yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :