Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı

Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'daki ihtiyaç sahibi 600 Suriyeli sığınmacı aileye, ramazan dolayısıyla gıda paketi dağıtıldı.Merkezi Kuveyt'te olan Alhamidi...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'daki ihtiyaç sahibi 600 Suriyeli sığınmacı aileye, ramazan dolayısıyla gıda paketi dağıtıldı.

Merkezi Kuveyt'te olan Alhamidi Yardım Derneği tarafından temin edilen yardımlar Eyyübiye ilçesindeki sığınmacılara ulaştırıldı. Dağıtılan yardımları almak için kayıt yaptıran Suriyeliler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Görevliler, içinde bulgur, pirinç, şeker, un gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu paketleri sığınmacılara teslim etti. Bazı görevliler paketleri almakta güçlük çeken yaşlı ve engellilere yardımcı oldu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Mahmut Karakuşlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte düzenli olarak sığınmacılara yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla hazırladıkları gıda paketlerini Suriyeliler'e ulaştırdıklarını belirten Karakuşlu, "Her yıl ramazan ayında yaklaşık bin 600 aileye ramazan paketi dağıtıyoruz. Bu yıl inşallah 2 bin aileye ramazan paketi ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yardımları dağıtmamıza vesile olan hayırseverlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Karakuşlu, sığınmacılara gıda paketi ve zekat ulaştırmak isteyenlerin ise dernekle iletişime geçmesini beklediklerini ifade etti.

Yardımdan faydalanan Suriyeliler ise desteklerinden dolayı hayırseverlere ve dernek yetkililerine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :