Şanlıurfa'da mutfağın hünerli elleri yarıştı

Şanlıurfa'da mutfağın hünerli elleri yarıştı

Türk mutfak kültürünün önemli merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, dezavantajlı kadınlar, teorik ve uygulamalı olarak becerilerini "Hünerli Eller Yarışıyor" yemek yarışmasında sergiledi- Jüri başkanı gurme Beder: "Beklediğimin çok üstünde bir perform

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa'da kadınlar, teorik ve uygulamalı olarak mutfaktaki maharetleriyle yarıştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda, kentteki dezavantajlı kadınların hizmet aldığı kadın destek merkezlerindeki kadınlar arasında "Hünerli Eller Yarışıyor" yemek yarışması düzenledi.

Jüri başkanlığını, yemek tarifleriyle ünlü gurme Emine Beder'in yaptığı yarışmada, merkezler adına yarışan 8 kadına mutfaktaki yemek pişirmenin püf noktalarına yönelik 20 soru yöneltildi.

Teorik sınavın ardından geçilen uygulamalı sınavda kadınlar, içli köfteden portakal sıkmaya ve yumurta soymaya kadar 10 farklı alanda hünerlerini sergilemek için ter döktü.

Yarışmayı 110 puan alan Zeliha Pay birinci, 90 puanla Fahriye Karadoğan ikinci ve 70 puan elde eden Zehra Bisar üçüncü olarak tamamladı. Yarışmada, birinciye Cumhuriyet, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın, diğer katılımcılara ise mansiyon ödülleri verildi.

Şanlıurfalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışmayı salondaki kadınlarla birlikte takip eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi de yarışmacılara destek tezahüratı yapıp, dereceye girenlere de ödül verdi.

- "Bilmediğimiz şeyleri öğrendik"

Sema Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Ev hanımlığı için gerekli olan soruların kadınlara yönetildiğini belirten Çiftçi, "Biraz kadınlarımızı eğlendirelim istedik. Kadınlarımızın performansı çok güzel. Gerçekten bilmediğimiz şeyleri biz de öğrendik. Oturduğumuz yerden biz de sorulara cevap verdik." dedi.

Jüri başkanı Emine Beder de güzel geçen yarışmaya katılan kadınları çok başarılı bulduğunu söyledi.

Türkiye genelinde bir çok yarışmada jüri üyeliği yaptığını anlatan Beder, "Beklediğimin çok üstünde bir performans vardı. Şanlıurfa kadınlarının ne kadar becerikli oldukları yüzde 100 tescillenmiş oldu. Şanlıurfa'ya hayran kaldım, umarım her sene gelmek nasip olur. Çok güzel vakit geçirdiler, çok güzel bir sosyal ortam oldu. Belki bine kadar yarışmaya gittim, bu çok özel bir yarışma oldu. Burada tabi beceri yarışması oldu, yarışmacılar da biz de çok mutlu olduk." diye konuştu

Yarışmada birinci olan Zeliha Pay ise zorlu yarışmayı kazanmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Zorlandık ama çok güzel bir yarışma oldu. Kadınlar için güzel bir etkinlik oldu, destek verenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :