Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:- "Sayın Cumhurbaşkanımız olayın hemen ardından bizleri aradı. Devletimizin bu konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa elinden geleni yapacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyo

ŞANLIURFA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrildiği kazayla ilgili kendilerini aradığını belirterek, "Devletimizin bu konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa elinden geleni yapacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz." dedi.

Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Hak-İş Şanlıurfa İl Temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi.

Hak-İş ve Memur-Sen'in 1 Mayıs programına katılmak için Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya gelirken trafik kazası geçiren işçilerle ilgili bilgi veren Arslan, kaza yapan midibüste 17 kişinin bulunduğunu belirtti.

Yolda seyreden bir otomobilin lastiğinin patlaması sonucu midibüse çarptığını, çarpmanın etkisiyle midibüsün de kontrolden çıkarak devrildiğini aktaran Arslan, kazada 4 kişinin olay yerinde, 1 kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Kazada yaralanan 13 kişinin tedavilerinin çeşitli hastanelerde devam ettiğini bildiren Arslan, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Kazada Gazel Kısaca, Melike Entemiz, Onur Yay ve Şükran Uysal'ın hayatını kaybettiğini belirten Arslan, vefat edenlerden bir kişinin kimliğinin teyidini alamadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için kendilerini aradığını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız olayın hemen ardından bizleri aradı. Daha sonra ikinci defa arayıp, daha ayrıntılı bilgiler istedi. Bütün Hak-İş ve Memur-Sen camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Devletimizin bu konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa elinden geleni yapacağını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz."

"Kaybettiklerimiz bizim şehitlerimiz, yaralananlar bizim gazilerimiz." diyen Arslan, Şanlıurfa'daki yöneticilerine, yaralılara müdahale eden sağlık çalışanlarına, kendilerini arayarak geçmiş olsun ve başsağlığı dileyen herkese şükranlarını sundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da kazanın kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kaza nedeniyle kendilerini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Yalçın, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin genel başkanlarından arayanlar oldu, bakanlardan arayanlar oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız olayı yakinen takip ettiler, hastane çalışanlarımız hassasiyet gösterdiler."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :