Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:- "Öz Büro-İş Sendikamızın Kahramanmaraş teşkilatı 8 araçla 1 Mayıs etkinliklerine katılmak için sabah erken saatlerde yol çıkmış. Bilemediğimiz bir nedenle kaza oluyor. 5 arkadaşımız hayatını kaybetti, 13 arkadaşımız ya

ŞANLIURFA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesiyle ilgili, "Öz Büro-İş Sendikamızın Kahramanmaraş teşkilatı 8 araçla 1 Mayıs etkinliklerine katılmak için sabah erken saatlerde yol çıkmış. Bilemediğimiz bir nedenle kaza oluyor. 5 arkadaşımız hayatını kaybetti, 13 arkadaşımız yaralı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var." dedi.

Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden 1 Mayıs programına katılmak için Şanlıurfa'ya gelirken trafik kazasında yaralanan işçileri, tedavi gördükleri Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arslan, kaza yapan işçilerin Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro-İş Sendikasına üye olduğunu söyledi.

Kaza yapan işçilerin Elbistan'daki kamu hastanelerinde çalıştığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Öz Büro-İş Sendikamızın Kahramanmaraş teşkilatı 8 araçla 1 Mayıs etkinliklerine katılmak için sabah erken saatlerde yol çıkmış. Birecik'te kahvaltı yapıyorlar. Kahvaltıdan sonra yola çıkıyorlar ama kısa bir süre sonra bilemediğimiz bir nedenle kaza oluyor. 5 arkadaşımız hayatını kaybetti, 13 arkadaşımız yaralı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var."

Hak-İş olarak kriz masası oluşturduklarını bildiren Arslan, kazayla ilgili gelişmeleri oradan paylaşacaklarını kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da kaza nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, yaralıların sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini söyledi.

Yaralıların farklı hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini belirten Yalçın, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :