Sancaktepe'de 2 çocuğun öldüğü trafik kazası

Sancaktepe'de 2 çocuğun öldüğü trafik kazası

Kazada hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un yakınları, Beşiktaş'ta eylem yaptı- Tepe'nin halası Çinkılıç:- "Suçun büyüğü maalesef 13 yaşındaki çocuğa önce araba kullanmayı öğreten sonra da arabanın anahtarını teslim eden sorumsuz ebeveynlerd

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe (8) ve Elif Dursun'un (4) yakınları, Beşiktaş'ta eylem yaptı.

Beşiktaş çarşısındaki kartal heykeli önünde toplanan aileler, "Unutmadık, unutmayacağız. Adalet istiyoruz.", "Başka Elifler ve Efeler ölmesin." yazılı pankartlar taşıdı.

"Efe ve Elif için adalet istiyoruz." sloganı atan gruptan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç, aileler adına yaptığı açıklamada, "Bugün buraya yarım kalan hayallerimizin kırıklığıyla geldik. Biz bugün buraya hiç büyümeyecek iki çocuk için geldik. Buraya, Efe Yağız ve Elif'in yüreklerinin sesi olmaya geldik. Karşınızda yarım kalan, evlerinden dünyanın güzel gülüşleri eksilen, kulakları bir daha evlat sesiyle dolmayacak iki aile var." dedi.

Ailelerin çocuklar üzerinde sorumluluklarına dikkati çeken Çinkılıç, şöyle devam etti:

"Tüm suçlu 13 yaşındaki R.A mı? Burada suçun büyüğü maalesef 13 yaşındaki çocuğa önce araba kullanmayı öğreten sonra da arabanın anahtarını teslim eden sorumsuz ebeveynlerdir. Sorumsuz ailelerin cezasını ölen iki canımız ödemiştir. Bu son olsun. Bu dava tüm sorumsuz ebeveynler için emsal olsun. Tüm dileğimiz başka Efeler başka Elifler ölmesin."

Çinkılıç, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Biz bu davanın tüm Türkiye'ye emsal olmasını istiyoruz. Tüm yüreğimizle adalete sığınıyoruz ve hakkımızı arıyoruz." ifadesini kullandı.

Aileler ayrıca, Efe'nin Beşiktaş formalı, kartal simgesi yaptığı fotoğrafı ile "Bir yıldız geldi, bir yıldız gitti. Şampiyon yavru kartal." yazısının olduğu pankart taşıdı.


- Olay

Sancaktepe'de, 8 Haziran'da yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içerisinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta dışarıda oynayan çocuklara çarptıktan sonra 4 katlı bir binanın giriş katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı.

Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından minibüsü kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 yaşındaki R.A. tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :