Sancaktepe'de 2 çocuğun öldüğü trafik kazası

Sancaktepe'de 2 çocuğun öldüğü trafik kazası

Minibüsü kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 yaşındaki R.A, tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddia edilen 13 yaşındaki R.A. tutuklandı.

Bir minibüsün kontrolden çıkması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin minibüsü kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan R.A. ile babası İ.A, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Müracaat savcısı Bayram Kapucu tarafından sorgulanan baba İ.A, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Minibüsü kullandığı iddia edilen R.A ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu savcısı tarafından sorgulandıktan sonra "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği, R.A'nın tutuklanmasına karar verdi.

- Olay

Sancaktepe'de yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içerisinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpan minibüs, ardından 4 katlı bir binanın giriş katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı.

Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :