Sanal devriyeler göz açtırmıyor! Sosyal medyadan terör örgütü propagandası iddiasıyla 39 gözaltı

Sanal devriyeler göz açtırmıyor! Sosyal medyadan terör örgütü propagandası iddiasıyla 39 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 39 kişi gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarınca internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 39 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarınca internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülüyor.

Sosyal mecrada gelişen gündem ve konular çeşitli illegal örgüt ve gruplara destek çıkan sosyal medya hesapları ve siteleri takip ediliyor.

Bu kapsamda 1-7 Şubat'ta 1264 hesap hakkında çalışma yapıldı. Söz konusu hesaplardan 639'unun FETÖ/PDY, 567'sinin PKK/KCK, 40'ının aşırı sol, 18'inin DEAŞ terör örgütlerinin güdümünde faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Hesapları kullandıkları tespit edilen ve haklarında işlem başlatılan 575 şüpheliden 39'u gözaltına alındı.

Gözaltına alma işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.