Samuel Eto'o baba oluyor

Samuel Eto'o baba oluyor

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda, dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o'nun ismi verilen aslan, baba olacak

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda, dünyaca ünlü futbolcu Samuel Eto'o'nun ismi verilen aslan, baba oluyor.

Hayvanat bahçesinin veteriner hekimi Damla Atay , yaklaşık bir ay içinde baba olacak Eto'o ile eşi Asya'nın yeni kafeslerinde oldukça mutlu olduğunu gözlediklerini söyledi.

Atay, "Antalyalılar olarak Eto'o'nun kentten ayrılmasına üzüldük ama aslan Eto'o'nun yavrusunun olacağı haberiyle mutlu olduk. Antalyalıları bu yavruyu görmeye davet ediyoruz. Ziyaretçilerin aslanlara ilgisi büyük. Herkes aslanların ismini soruyor, bilgi alıyor. Yavru aslanın da hayvanat bahçesinin maskotu olacağına inanıyoruz." dedi.

Veteriner İsmail Zeybek ise hayvanat bahçesinin sömestr tatili nedeniyle en yoğun günlerini yaşadığını söyledi. Üçüz aslanların ziyaretçilerin en fazla ilgisini çeken hayvanlardan olduğunu vurgulayan Zeybek, şöyle konuştu:

"Ziyaretçiler güçlü görüntüsü olan Eto'o ve hamile dişiyi yakından takip ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Eto'o'nun kentten ayrılmasına üzüldük. Ama aslan Eto'o'nun baba olacağı haberiyle mutlu olduk."

 

20180202_2_28473360_30383545.jpg

- Eto'o'nun ismi almıştı

Antalya Hayvanat Bahçesinde daha önce yıldırım isabet etmesi sonucu ölen aslandan boşalan kafese, bir yıl önce Darıca Hayvanat Bahçesinden "Asya", "Avrupa" ve "Afrika" isimli üçüz aslanlar yerleştirilmişti. "Afrika" isimli erkek yavruya, kısa süre önce Antalyaspor'dan ayrılarak Konyaspor ile sözleşme imzalayan dünyaca ünlü futbolcu "Samuel Eto'o"nun adı verilmişti.

Diğerlerine göre daha iri olan Eto'o ve Asya bir kafese, Avrupa isimli aslan ise hayvanat bahçesindeki bulunan dişi bir aslanın olduğu başka bir kafese konuldu. Her zaman dikkatleri üzerine toplamayı başaran, hayvanat bahçesinin maskotu haline gelen Eto'o, Asya ile yaklaşık 3 aydır aynı kafeste kalıyor.

 

samuel-etoo.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :