Samsun'dan Halep'e yardım

Samsun'dan Halep'e yardım

Samsun Valiliği, Mill Eğitim Müdürlüğü, AK Parti, Türk Kızılayı ve Ensar Vakfı iş birliğinde toplanan gıda ve giyim malzemelerinden oluşan iki tır Halep'e gönderildi- Bir ortaokul öğrencisi de harçlıklarından biriktirdiği parayla aldığı bir kutu çikolatay

SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AK Parti, Türk Kızılayı ve Ensar Vakfı iş birliğinde toplanan gıda ve giyim malzemelerinden oluşan iki tır Halep'e gönderildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türk Kızılayı Samsun Şubesi önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Samsun halkının fedakarlık göstererek Suriyelileri yalnız bırakmadığını söyledi.

Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları, Türk Kızılayı ve Ensar Vakfı'nın katkılarıyla toplanan yardımların Halep'e gönderildiğini belirterek, "Daha çok ihtiyaç duyulan şeyleri göndermeye çalışıyoruz. Yardımlardan dolayı gurur duyuyorum. Emeği desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Savaş nedeniyle evlerini terk eden bu soğukta çoluk çocuğuyla barınaksız kalan Suriyeli kardeşlerimizin çadıra, battaniyeye, yiyecek ve giyeceğe daha çok ihtiyaçları var. Ensar ruhu bunu gerektiriyor. Samsun halkı bu konuda çok duyarlı." dedi.

Şahin, Halep'e Türkiye ve Samsun'dan yardımların sürmesi dileğinde bulundu.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habip Demirel de Samsun'dan geçen hafta Halep'e 5 tır yardım malzemesi gönderildiğini anımsattı.

Demirel, Samsun'dan ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin topladıkları 30 bin liralık para yardımını mama ve bebek bisküvisi almak üzere Türk Kızılayı Genel Merkezine gönderdiğini kaydetti.

- Harçlıklarını biriktirdiği parayla Halep'e bir kutu çikolata gönderdi

11 Yaşındaki Ömer Malik Şahin ise harçlıklarından biriktirdiği parayla bir kutu çikolata alarak yardım tırıyla Halep'e gönderdi. Çikolatayı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe'ye teslim eden Şahin, "Harçlıklarımla Halepli çocuklara çikolata göndermek istedim. Kutunun üzerine de "Sizi seviyorum Allah'a emanet olun" yazdım. Haberlerde Suriye'nin bombalandığını görüyorum. Çok üzülüyorum. Orada yaşayan çocukların yaşamı güzel geçmiyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :