Samsun'dan Halep'e yardım

Samsun'dan Halep'e yardım

Atakum Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından toplanan gıda, ilaç ve kıyafetlerden oluşan 4 yardım tırı, Halep'e gönderilmek üzere yola çıktı

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Atakum Belediyesi ile Hayrat Vakfı Samsun Temsilciliği tarafından Halep için toplanan yardım malzemeleri, bölgeye gönderildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yardım tırlarının hareketi öncesi düzenlenen törende, Suriye'de uzun yıllardır iç savaş yaşandığını hatırlattı.

İslam coğrafyasının tümünde bir yangın olduğuna dikkati çeken Taşçı, "Türkiye'den Halep'e yardım seferberliği başladı. Büyük bir yardım çorbası var Halep'de dağıtılan. Bizim de bu çorbaya biraz katkımız olsun istedik. 2 tır yardım malzemesi için yola çıktık ama vatandaşlarımız katkıları büyüdükçe tır sayısı 4'e çıktı. Halen yardımlar geliyor, önümüzdeki günlerde yeni yardım tırları da göndereceğiz." dedi.

Halep'te yaşanan işkenceye duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Taşçı, "Bu zulmü durdurmak adına Türk halkı olarak orada can da veriyoruz. Türk halkı her konuda mazlumun yanındadır. Bu konuda malıyla canıyla her türlü fedakarlığı yapıyor. Dün de orada 14 şehit verdik. Bu da Türk halkının ne kadar büyük bir millet olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

- Küçük kızın yazdığı not duygulandırdı

Kadın, çocuk ve erkek kıyafetleri, gıda ve ilaç olmak üzere 2 bin 859 kolinin bulunduğu yardım tırlarındaki, 10 yaşındaki Buket Halidoğlu'nun, bebek taşıma çantasına kardeşinin eşyalarının yanı sıra koyduğu resim, herkesi duygulandırdı.

Küçük kız, resmin üzerine, "Burada artık güvendesiniz, sizi çok seviyoruz" yazarak Halep'teki çocuklara destek verdi.

Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan 4 tır, Halep'e ulaştırılmak üzere Hatay'a doğru yola çıktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :