Samsun'dan Halep'e yardım

Samsun'dan Halep'e yardım

İlkadım Belediyesi ve Hayrat Vakfının iş birliği ile toplanan 50 ton kömür iki tır ile Halep'e gönderildi

SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesi ile Hayrat Vakfının iş birliği ile Halep için toplanan kömür yardımlarını taşıyan iki tır, bölgeye hareket etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye binası önündeki uğurlama töreninde, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerinin A'dan Z'ye bütün ihtiyaçlarının karşılanması için sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, belediyeler ve devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Kendilerinin de Hayrat Vakfının iş birliği ile şimdilik iki tır kömür yardımı gönderdiklerini belirten Tok, yardımlarını bundan sonra da sürdüreceklerini dile getirdi.

Halep'de halkın kötü şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğine dikkati çeken Tok, "Bu tür yardımlar bundan sonraki süreçte de devam edecek. Bütün Samsunluları Halep'e yardım konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yardımlarından dolayı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrev Yağız da Suriye genelinde 50 depo ve ofiste temsilcileri ve gönüllüleri kanalıyla yardımların dağıtıldığını, Samsun'dan bölgeye bugüne kadar 12 tır kömür ve gıda yardımı gönderildiğini bildirdi.

Edilen duanın ardından tırlar Halep'e uğurlandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :