Samsun'daki kamyonet hırsızlığı iddiası

Samsun'daki kamyonet hırsızlığı iddiası

Gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi

SAMSUN (AA) - Samsun, Amasya ve Ordu'nun Ünye ilçesinde çeşitli tarihlerde 19 kamyonetin çalınmasına ilişkin gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Terme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 10 ev ve 5 iş yerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan M.S, H.Y, F.A, F.A, D.D, M.C, E.T, G.Ş, M.G. ve H.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Haklarında, "oto hırsızlığı, sahtecilik, dolandırıcılık, suç eşyasının satın alınması, mala zarar verme ve bu suçları işlemek için örgüt kurma, yönetme, üye olma" suçlarından işlem yapılan zanlılar sağlık kontrolünün ardından Terme adliyesine sevk edildi.

Bu arada çeşitli illere satılan araçların da tespit edilerek Samsun'a getirildiği ve sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Samsun, Amasya ve Ordu'nun Ünye ilçesinde 2009, 2010 ve 2011'de çok sayıda kamyonetin çalınmasıyla ilgili Terme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekiplerince çalışma başlatılmış, yaklaşık 8 aylık istihbari ve teknik çalışma sonucu bu olayların Terme ilçesinde bir örgüt tarafından organize edildiği belirlenmişti. Soruşturmada hurdaya ayrılmış aynı marka ve model kamyonetlerin sipariş üzerine çalındığını ve "change" yapıldığını tespit eden ekipler, bu çerçevede Terme ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :