Samsun'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Samsun'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:"Bütün dünya gördü. Bu milletin yüreğini yakabilirsiniz, canını acıtabilirsiniz, hatta canını da alabilirsiniz. Fakat bu millete diz çöktüremezsiniz, boğun eğdiremezsiniz" - Vali Şahin: "Aziz Türk milleti elinde

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bütün dünya gördü. Bu milletin yüreğini yakabilirsiniz, canını acıtabilirsiniz, hatta canını da alabilirsiniz. Fakat bu millete diz çöktüremezsiniz, boğun eğdiremezsiniz." dedi.

Samsun'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Burada halka seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılan, demokrasiye ve ülkenin geleceğine sahip çıkan 7'den 70'e on binlerce Samsunluya teşekkür etti.

"15 Temmuz 2016 çok karanlık bir geceydi" diyen Karaaslan, "Çok karanlık başlayan ama çok hayırlara vesile olan bir gece. 238 şehidimiz var yüreğimiz yangın yeri. Allah'tan onlara rahmet diliyorum. 2 binden fazla yaralımız var. Allah'tan onlara şifa diliyorum. Bütün dünya gördü. Bu milletin yüreğini yakabilirsiniz, canını acıtabilirsiniz, hatta canını da alabilirsiniz. Fakat bu millete diz çöktüremezsiniz, boğun eğdiremezsiniz." diye konuştu.

Büyük Türk milletinin bir parçası olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Karaaslan, şöyle konuştu.

"İnşallah bundan sonra önümüzde aydınlık bir gelecek var. Bu meydanda olduğu gibi Türkiye'nin tüm meydanlarında bütün siyasi partililer var. Bütün siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımız var. Farklı yaşam tarzları, bütün farklılıklarımız bugün birleşti. Birbirimizden ayrışmak için çok neden bulabiliriz ama bugün birleşmek için tek bir neden bize yetti. O da vatan sevgisi. 'Mesele memleket meselesiyle gerisi teferruattır' dedik ve biz bugün gerçek anlamda bir olduk."

Vali İbrahim Şahin ise meydanı dolduran Samsunlulara seslenerek Türkiye'nin tarihinde artık "15 Temmuz'dan önce ve 15 Temmuz'dan sonra" diye konuşulacağını söyledi.

FETÖ/PDY'nin silahlı kuvvetlerin birtakım üniformalarını çalarak bu ülkede darbeye kalkıştığını belirten Şahin, "Aslında darbenin ötesinde bu ülkeyi savaşamaz hale getirerek dış güçlerin himayesine hazır hale getirmek istemişlerdir. Ancak, aziz Türk milleti elinde hiçbir silah yokken sadece bedenleriyle tanklara çelme attı, helikopterlere kafa attı. Şükürler olsun ki bugün biz buradayız. Yenikapı 'yeni bir kapı' aralıyor." dedi.

Şahin, asker üniformasını çalan, hırsızlıkla soruları aşırıp harbiyeye giren, kurmay olanlarla gerçekten o üniformayı onuruyla, gururuyla taşıyan askerlerin mutlak suretle birbirinden ayrılacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı bir tarafımda jandarma komutanı bir tarafımda emniyet müdürü yine bu kalabalığı yararak girdik. İnsanlar bizi alkışlıyordu. Gene 15 Temmuz akşamı şehrimizde iki bakanımız vardı. Gençlik ve Spor Bakanımız ile Dışişleri Bakanımız. Samsun bu operasyonu inanılmaz güzellikte yönetti. Niyeti kötü olanlar adeta delik aradılar. Şükürler olsun ki başta Samsun, bu ilk adım şehri ikinci milli mücadelenin de fitilini ateşledi. Geleceğiniz aydınlık olsun. 15 Temmuz'dan şu ana kadar bu meydanları, bizi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, sivil iradeyi yalnız bırakmadığınız için size şükranlar sunuyorum. 1919 metre bayrak yürüyüşünde de bugün de tüm siyasi partiler, hiçbir parti ayırt etmeksizin bizle beraber oldu. Bugün partiler üstü bir şekilde buradayız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Mesele vatan olduğunda diğerlerinin teferruat olduğunu gösterdiniz. Ülkemizin yarını bugünden aydınlık olsun diliyorum."

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı programda vatandaşlar FETÖ'yü lanetledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :