Samsun'da ''Çocuk Kitapları Günleri ve Şenliği'' başladı

Samsun'da ''Çocuk Kitapları Günleri ve Şenliği'' başladı

İlkadım Belediyesince düzenlenen ve 24 Nisan'a kadar sürecek şenlikte yazarlar çocuklarla bir araya gelecek- Vali Şahin: - "Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliği çok önemsiyoruz''

SAMSUN (AA) - İlkadım Belediyesince düzenlenen ''1. İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'' başladı.

Kurtuluş Parkı'ndaki açılış törenine Vali İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile yazarlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Şahin törende yaptığı konuşmada, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin kitap okuma konusunda geri olduğunu dile getiren Şahin, ''Bir Japon yılda 25 kitap okuyor. Amerikalı ve Avrupalılar ise yılda en az 10-15 kitap okuyor. Ülkemizde ise bir kişi 10 yılda sadece 1 kitap okuyor. Bunu bir oturup düşünmemiz gerekir.'' dedi.

Türkiye genelinde yaklaşık bin 120 kütüphane bulunduğunu ve kitap varlığının 17 milyon civarında olduğunu anlatan Şahin, sadece Amerikan Kongre Kütüphanesinde ise 30 milyon kitap bulunduğunu belirtti.

Şahin, şöyle konuştu:

''Gelişmek ve kalkınmak için çok kitap okuyacağız. Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Çocuklarımız evlerinin bir köşesini kitaplık haline getirmeli ve bu kitaplık gelişerek kütüphaneye çevrilmelidir. Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliği çok önemsiyoruz.''

İlkadım Belediye Başkanı Tok da toplumun omurgasının kültür, kültürün omurgasının da kitap olduğunu ifade etti. Tok, ''Okuyan nesil, okuyan bir toplum için kitaba ve okumaya saygınlık kazandırmalıyız. Daha iyi bir hayat için kitabın vazgeçilmez olduğunu topluma anlatmalıyız.'' diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de gelişmenin ve ilerlemenin en önemli unsurunun kitap okumak olduğunu dile getirdi.

Şenliğin ilk gününde yazar Yavuz Bahadıroğlu, çocuklarla buluştu. Şenlik boyunca çocuklar palyaçolar, çizgi film karakterlerinin maskotları, tiyatro ve illüzyon gösterileri, oyun grupları, balon şovları ve animasyonlarla eğlenme fırsatı bulacak.

Şenlik 24 Nisan'da sona erecek. Şenlik süresince çocuk kitabı yazarları çocuklarla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak, söyleşiler yapacak. 55 yayınevi de çocuk kitaplarıyla şenliğe katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :