Samsun'da anız yangını

Samsun'da anız yangını

Atakum ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü

SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen anız yangını, itfaiye ve polis ekiplerinin çabalarıyla ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Alanlı Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ise çevre güvenliği aldı.

Yangının birçok noktadan yayıldığını gören polis ekipleri, itfaiye çalışanlarına imkanları ölçüsünde destek verdi. Polis ekipleri kimi zaman ayakkabılarıyla kimi zaman da sopa ve çevreden buldukları atık malzemelerle, yangının küçük çaplı da olsa devam ettiği yerlerde alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri, alevlerin büyüyerek ormanlık alana sıçramaması için destek istedi. Yangın itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmalarıyla söndürüldü.

Alanlı Mahallesi Muhtarı Aydın Coşkuner, yangında yaklaşık 15 dönüm alandaki bazı ağaçların da zarar gördüğünü belirterek müdahalede bulunan ekiplere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :