Samsun'da 15 Mart'ta okullar tatil mi? Milli Eğitim'den açıklama

Samsun'da 15 Mart'ta okullar tatil mi? Milli Eğitim'den açıklama

Samsun'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okul tatil edildi mi? Öğrenci ve veliler 15 Mart'ta okullar tatil mi? sorusuna yanıt ararken bazı ilçelerden kar tatili haberi geldi

Samsun'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok ilçede okullarda yüz yüze eğitime ara verildiği duyuruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı. Açıklanan okullarda uzaktan eğitimin ise devam edeceği belirtildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Alaçam, Atakum, Canik, Çarşamba, Havza, Ladik, Kavak, 19 Mayıs, Tekkeköy, Terme ve Yakakent ilçelerinde yüz yüze eğitime ara verilen okullar da yer aldı. Yüz yüze eğitime ara verilen okullarda uzaktan eğitime devam edileceği kaydedildi.

İşte Samsun'da 15 Mart 2022 Salı günü tatil edilen okullarla ilgili tüm detaylar:

Alaçam

Kar yağışı ve buzlanma nedeni ile
1- Ş. Uzman Onbaşı Şükrü Elibol ilkokulu, Kızlan Ortaokulu, Karahüseyinli ilkokulu/Ortaokulu, Etyemez ilkokulu/Ortaokulu'nun 15 Mart 2022 Salı günü tatil edilerek öğrencilerin izinli sayılması uzaktan eğitim yapılması.

2- Yoğunpelit, Sarıgöl, Örenli, Ortaköy, Yeşilköy, Kalukkaraçukur, Kalıkdemirci, Akgüney ve Aşagı Akgüney mahallelerinden ilköğretim, ortaögretim okullarına ve özel eğitim sınıfına taşıma yapılmayacak olup öğrencilerin izinli sayılarak uzaktan eğitim yapılması.

3- Karahüseyinli İlk-Ortaokuluna ve Etyemez İlk-Ortaokulu'na taşıma yapılan mahallelerden liselere taşıma yapılmayacak olup bu öğrencilerin izinli sayılarak uzaktan eğitim yapılmasına.

4- Yukarıdaki yazılanların dışında kalan mahallelerden taşıma yapılacak olup egitim öğretime devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

Asarcıkİlçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle 15 Mart 2022 Salı günü kar ve buzlanma dolayısıyla eğitim öğretim uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.
Atakum

İlçesi Sarayköy İlk/Ortaokuluna taşımalı eğitim kapsamında taşınan Elmaçukuru, Aslandamı, Kasnakçımermer, Ayvalı Mezere, Şenyurt, Güney Kulacadağ ve Akalan güzergahları,

Özören İlk/Ortaokulu'na taşınan Kabadüz, Erikli, Yeşiltepe ve Kayagüney güzergahları,

Altınkum Özel Eğitim Uygulama Okulu'na taşınan Kabadüz ve Güney Köyü güzergahları ile yine yukarıda yazılı güzergahlardan gelen taşımalı imam hatip ortaokulu, lise ve özel eğitim öğrencilerimiz için 15 Mart 2022 Salı günü tatil edilmiştir. Öğrencilerimiz izinli sayılacak ve uzaktan eğitim yapılacaktır.

AyvacıkAyvacık ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 15.03.2022 Salı günü tüm eğitim kurumlarımızda bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmiştir.
Bafra
Canik

Canik'te devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle;
Gökçepınar, Başalan, Gödekli, Düzardıç, Hacınaipli, Tuzaklı, Gölalan, Başkonak ve Demirci ilk-Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları 15.03.2022 salı günü tatil edilmiştir.

Şehir merkezindeki ilk, orta, lise ve Özel Eğitim okullarımıza yüksek mahallelerimizden taşıma gelen öğrenciler izinli sayılacaktır. Tatil edilen okullarımızda uzaktan eğitim yapılacaktır.

ÇarşambaÇarşamba ilçemizde 15/03/2022 (yarın) tarihinde bölgemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklenmektedir. Bu sebeple, orta öğretim, temel eğitim ve/özel eğitim okullarımızda ise Konukluk, Aşağı Musalla, Bezirgan, Karakaya, Köroğlu, Eğridere, Ulupınar, Selimiye, Güldere, Değincek, Kestanepınar, Çatak, Soğucak, Ordubaşı güzergahından taşınan öğrencilerin 1 gün izinli sayılarak taşıma yapılmamasına karar verilmiştir.
Havza

Kar, savrum ve buzlanma gibi olumsuz hava şartlarından dolayı Havza İlçemizin, Çiftlik ioo, Belalan ioo, Çelikalan io, Erikbelen io, Yeşilalan io'nda 15.03.2022 Salı günü yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılması kararı alınmıştır.

Ayrıca Karşıyaka ilkokuluna, Küflek, Beyören, Mesudiye ve Yazıkısla hatlarından taşımalı servisle gelen öğrencilerimiz, Küflek hattından gelen Lise öğrencilerimiz ve Resmi Özel Eğitim öğrencilerimiz izinli sayılacaktır.

İlkadım
Kavak

Kavak ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akbelen Ortaokulu Emirli ilk/ortaokulu, Çakallı ilk/ortaokulu ve Mahmutbeyli ilkokulunda 15.03.2022 salı günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.

İlçe merkezine taşımalı gelen öğrencilerimiz izinli sayılacaktır. Öğrencilerimiz uzaktan eğitime devam edecektir.

LadikTaşımalı eğitim kapsamında olan ;
Karaabdal, Alıçlı, Yuvacık, Yumaklı, Doğankaş, Büyük Alan, Daldere, Şıhlı, Kabacagöz, Aktaş, Küpecik, Asarlık mevki, Soğanlı Mazlumoglu, Güvenli, Nusratlı, Kirazpınar, Oymapınar, Budakdere, Çamlıköy, Sarıgazel, Akyar, Başlamış, Alayurt, Aslantaş, Teberoglu, Ayvalı Mahallelerimizden gelen araçlarımız 15/03/2022 tarihinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşıma yapmayacak olup bu mahallelerden gelen öğrencilerimiz idari izinli sayılacaktır.
Ondokuzmayıs

İlçesinin yüksek kesimlerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Kösedik İlk/Ortaokulu ve Kuşkayası İlk/Ortaokulu ve Karagöl Şehit Arif Çetin İlk/Ortaokulu'nda 15 Mart 2022 salı günü 1 (bir) gün sureyle eğitim öğretime ara verilerek uzaktan eğitime devam edilmesi,

ayrıca Kösedik, Aydınpınar, Ormancık, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Elmaçukuru Çalmasak, Düzköy, Karagöl ve Çiftlik Mahallelerinden gelen taşımalı öğrencilerin 15 mart 2022 tarihinde 1 (bir) gün sureyle izinli sayılmaları, yukarıda sayılanların dışında kalan okullarımızda eğitim öğretime devam edilmesi

Salıpazarı

Salıpazarı ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 15.03.2022 Salı günü tüm eğitim kurumlarımızda bir gün (1) süreyle yüz yüze eğitime ara verilmiştir.

Tekkeköy

İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle; 15 Mart 2022 Salı günü özel eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselere taşıma ile gelen öğrenciler izinli sayılarak uzaktan eğitime devam edecekler.

Ayrıca Yaylageriş, Güzelyurt, Sarıyurt Ali Osman Gür ve Yağbasan İlkokulu ve Ortaokulu tamamen tatil edilerek bu okullarda öğrenim gören öğrenciler izinli sayılarak uzaktan eğitime devam edecekler.

Terme

Terme ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ambartepe ilk /ortaokulu, Oğuzlu İlkokulu ve Şeyhli Ortaokulunda, 15 Mart 2022 Salı günü bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir.

Bu bölgelerden ve kar ile buzlanma nedeniyle riskli veya ulaşım imkanı olmayan güzergahlardan İlk/Ortaokul/Lise/Özel Eğitim ve dengi okullara gelemeyen tüm taşımalı öğrencilerimiz izinli sayılmıştır.

Vezirköprü
YakakentYakakent ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 15 Mart 2022 Salı günü Karaaba İlk ve Ortaokulu tatil edilmiş olup, taşıma ile gelen tüm öğrencilerimiz ise izinli sayılacaklardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.