Samsatlı depremzedeler destekten memnun

Samsatlı depremzedeler destekten memnun

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gördüğü için çadırlara yerleştirilen aileler sıkıntılarının kısa sürede çözülmesinden dolayı müteşekkir- Depremzede Kuştepe: "Depremden yarım saat sonra devletimiz var gücüyle tüm kurum

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde zarar görenler, devletin bölgedeki yoğun yardım seferberliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen depremde evleri yıkılan Samsatlı depremzedeler, depremin hemen ardından bölgede Adıyaman Valiliği koordinesinde oluşturulan Kriz Masasının desteğiyle zor günlerini atlatmaya çalışıyor.

İlçede AFAD tarafından evlerinin yakınına kurulan çadırlarda barınan depremzedelerin tüm ihtiyaçları da kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle karşılanmaya devam ediyor.

Depremde evi ağır hasar gören Ezher Dağhan da deprem sonrası ihtiyaçlarının anında karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şu anda sıkıntılarının kalmadığını anlatan Dağhan, "Devlet o gün tüm kurumlarıyla vatandaşlarına yardımcı oldu, çok çok teşekkür ediyoruz. Özellikle güvenlik güçlerinden Allah razı olsun çünkü hırsızların gelip gittiğini duyduk, o sıkıntıdan da güvenlik güçlerimizin desteğiyle kurtulduk. Şu anda mağduriyetimiz çadırda kalmaktır o da Allah'ın işidir." diye konuştu.

- "Allah devletimize zarar vermesin"

Depremzedelerden 65 yaşındaki Bedir Kuştepe de yaklaşık 30 yıl önce de ilçenin Kumluca köyündeki evini Atatürk Barajı'nın yapılması dolayısıyla terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Doğal afetin Allah'ın takdiri olduğunu vurgulayan Kuştepe, "Depremden yarım saat sonra devletimiz var gücüyle tüm kurumlarla Devlet Su İşlerinden tutun Özel İdareye kadar A'dan Z'ye tüm kurumlarıyla burada seferber olup yardım ettiler, halen de ediyorlar. Biz şu anda devletimizden çok memnunuz ve razıyız. Allah devletimize ve askerimize zarar vermesin." şeklinde konuştu.

Kürtçe konuşan 72 yaşındaki Naile Sunay ise evinin depremde oturulamayacak duruma geldiğini ifade etti.

Başta gıda ve barınma olmak üzere tüm ihtiyaçlarını devletin karşıladığını aktaran Sunay, "Bize şu anda hazır yemek ve su dahi geliyor. Devletin verdiği çadırda kalıyorum. Sıkıntımız yok, çok şükür." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :