Şampiyon tekvandocuya coşkulu karşılama

Şampiyon tekvandocuya coşkulu karşılama

- Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Ayşegül Gökkaya, memleketi Gaziantep'te törenle karşılandı


GAZİANTEP (AA) - Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Ayşegül Gökkaya, memleketi Gaziantep'te törenle karşılandı.

Gökkaya, davul, zurna ve Türk bayrakları eşliğinde Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Gaziantep otogarında karşılandı.

Sporcular için daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Olimpiyatlarda tekvandoda altın madalya kazanan Ayşegül Gökkaya ve diğer sporculardan Serpil Yavuz, Dilek Altın ve Zehra Özbey'i kabul eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Demir, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Ayşegül Gökkaya ile birlikte ilk defa olimpiyatlarda derece elde ettiğini söyledi.

Sporcuların çeşitli branşlarda dereceye girmesinin kent için gurur kaynağı olduğunu belirten Demir, şunları ifade etti:

"Ülke olarak bir gelecek hayal ediyorsak öncelikle gençliğimizi dizayn etmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızın başarısı Gaziantep'te Türkiye'de rol model olmalıdır. Çünkü İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda bu başarıyı elde etmek çok anlamlıdır. Bu arkadaşlarımız geçtiğimiz bu zorlu süreçte bu başarıyı elde etmeleri hepimize büyük bir model olmuştur, hepsine çok teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler