Salgında son durum! Günlük vakaların yarısı İstanbul'da

Salgında son durum! Günlük vakaların yarısı İstanbul'da

22 Ocak Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaşan Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte 184 kişinin korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini, tespit edilen yeni vaka sayısının ise 72 bin 856 olduğunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22 Ocak 2022 Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını içeren haritayı paylaştı. Buna göre son 24 saatte 184 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 72 bin 856 olarak açıklandı.

"Günlük vaka sayısının yaklaşık yarısı İstanbul’da"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Son haftalarda günlük vaka sayısının yaklaşık yarısı İstanbul’da tespit ediliyor. İstanbul, şartları sebebiyle hastalığın kolay yayılabildiği bir şehir, tedbirlerin büyük bir ciddiyetle uygulanması gerekiyor. Maske, mesafe kuralına uyup, hatırlatma dozu aşımızı yaptıralım” ifadelerini kullandı.

İyileşen hasta sayısı 89 bin 926

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 22 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 72 bin 856 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 184 oldu. Bir günde toplam 417 bin 161 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 89 bin 926 olarak kaydedildi.

Aşılama verileri

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,18 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,37 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaşların sayısı toplamda 140 milyon 665 bin 664’e yükseldi.

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama yine Şanlıurfa’da
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.