Salgın sonrası en büyük fuar MÜSİAD EXPO’da Konya damgası

Salgın sonrası en büyük fuar MÜSİAD EXPO’da Konya damgası

Üretimin ve ticaretin kalbi olan MÜSİAD EXPO’da MÜSİAD Konya üyesi 15 Firma göz doldurdu

MÜSİAD'ın iki yılda bir düzenlediği Uluslararası MÜSİAD EXPO 2020, 40 binden fazla şirketi temsil eden 10 binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Pandemi sonrasında yapılan en büyük fuar olan MÜSİAD EXPO, Hibrit olarak gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO 2020’yi online olarak ziyaret edenlerin sayısı milyonlara ulaştı. Üretimin ve ticaretin kalbi olan MÜSİAD EXPO’da MÜSİAD Konya üyesi 15 Firma göz doldurdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ticaret Zirvesi MÜSİAD EXPO, 18 - 21 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece - İstanbul'da açıldı. Pandemi tedbirlerine ve TSE COVİD 19 Güvenli Hizmet standartlarına uygun şekilde hem fiziksel hem online olarak hibrit yapılan MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı, yurt içi ve yurt dışından on binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

alp-raf.jpg

TÜYAP’ta 10 salonda 70 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda 8 binin üzerinde B2B iş görüşmesi yapıldı. Maske, Mesafe, Temizlik kuralının göz ardı etmeden yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeriye alındı ve fuar alanında temassız teknolojiler kullanıldı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “MÜSİAD EXPO gibi geniş kapsamlı etkinlikler, ticaret hacmimizin düşük olduğu ülkelerle yeni işbirlikleri geliştirmemize vesile oluyor. Yaşadığımız bu zor günlerde; ülkeler arasında kurulan ortak yatırım, ortak üretim ve ortak ticaret işbirlikleri, salgına karşı güçlü bir ekonomik bağışıklık geliştirmesini sağlayacak. Salgın sonrası dönemin kazananları, işbirliğini bugünden kurup, hızlı harekete geçenler olacak” dedi.

FUARIN İLKLERİ

MÜSİAD EXPO 2020’nin bu yılki ilklerinden biri fuarda açılan ‘Girişimcilik Alanı’ oldu. Türkiye’nin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatırımlar, ziyaretçilerle buluştu. Bu yılki MÜSİAD EXPO’da farklı olarak ‘Karavan Turizmi’ni desteklemek amacıyla her gelir düzeyine hitap edecek karavanlar da yer aldı. Ayrıca MÜSİAD EXPO’da milli elektrikli araçların gösterimi de gerçekleştirildi.

Fuarda yer alan MÜSİAD Vadisi’nde Akıllı Tarım Kent Projesi, Karavan Park Projesi, Pandemi (Sahra) Hastanesi ile MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü olacak Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri projeleri başta olmak üzere MÜSİAD Future, MÜSİAD Innova, MÜSİAD Invest, MÜSİAD Akademi, 2023 YEREL ve MÜSİAD TIA markalarının da lansmanları yapıldı.

MÜSİAD EXPO’da tanıtımı yapılan MÜSİAD Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri, KOBİ’lerin, yatırım, üretim ve ticaret olmak üzere her aşamada şartları düşünülmüş yaşam alanlarında bir kuluçka merkezi mantığı ile büyümesi için hayata geçirilmiş projeler. Her türlü afet ve olası yenilenen pandemi durumlarında tüm ihtiyaçların aynı ortam içinde sağlanacağı ve sağlıklı bir şekilde üretim ve ticaretin aksamadan devam edeceği üretim üsleri, işverenler ve emekçilerin aileleri ile birlikte rahatça yaşayabileceği birer yaşam alanlarını kapsıyor.

Pakistan, Kazakistan, Sudan, Libya, Katar, Nijerya, Güney Afrika, İran, Irak ve Venezuela başta

olmak üzere, 50 ülkeden 400 yabancı alım heyetinin katıldığı fuar pek çok organizasyona da ev sahipliği yaptı.

golda-gida.jpg

IBF’DE VİRÜS EKONOMİSİ KONUŞULDU

19 Kasım’da düzenlenen, dünyanın dört bir yanından gelen sanayici ve iş insanlarının katıldığı 24. Uluslararası İş Forumu-International Business Forum (IBF) bu önemli toplantılardan biri oldu. Virüs Ekonomisi’nin tartışıldığı forumda konuşan IBF Başkanı Erol Yarar, “İşsizliği artıran, insanların toplumsal ve ferdi travmalara sokan sorunların çözümlerini bulmak zorundayız. Bunun için IBF’de virüs ekonomisi vurgumuz 21. yüzyılın değişmez riski olan virüsün kası zamanda insanlar yararına noktalanması temennimiz” dedi.

IBF açılış konuşmalarında MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ise, pek çok ülke yönetiminin insanların halk sağlığı ve sosyal güvenlik sistemlerindeki kötü zafiyetlerle yüz yüze bırakan bu küresel krize hazırlıksız yakalandığının altını çizdi.

IBF’de konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Dünya Bankası tarafından he yıl düzenli olarak hazırlanan İş Yapma Kolaylığı Endeksi genel sıralamasında geçen sene 43’üncü basamakta yer alan Türkiye 2020 yılında 10 sıra yükselerek en kolay iş yapılan 33’üncü ülke oldu. Piyasadaki ateşi hissetmeden attığı adımlarla kredilerin ötelenmesiyle tarihi bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’de başvuralan adımlarla çok az bir hasar ile atlatıyoruz bu salgın dönemini. Verdiğimiz destek 530 milyar lirayı buldu. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde hukuk ve demokrasi reformları gerçekleştirilecek. Şeffaf politikalar uygulayıp, yatırımcıların yüksek faize ezdirilmemesi için gerekenleri yapacağız” dedi.

24. Uluslararası İş Forumu’nda yapılan oturumlarda virüsün sektörlere etkisi de tartışıldı.

MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU (DGİK) YAPILDI

MÜSİAD EXPO boyunca yapılan diğer bir etkinlik de MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu’ydu. Toplantı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve diğer yurt içi ve yurt dışından şube başkanları ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. 20 Kasım Cuma günü ise Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, MÜSİAD EXPO Fuarı kapsamında ayrıca uluslararası ticaretin önemli oyuncuları sayılan fahri konsolosları bir araya getiren “MÜSİAD-Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diploması Zirvesi”, 82 fahri konsolosun katılımıyla gerçekleşti.

Ülke ve panel sunularının yapılacağı fuarın son gününde ise MÜSİAD Uluslararası İş Birliği Anlaşmaları İmza Töreni yapıldı. MÜSİAD bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşlara toplam 193 anlaşma imzaladı. MÜSİAD EXPO 2020’de ise 4 kıtadan 20 yeni karşı kuruluşla MOU anlaşması imzalanarak, ülkeler arasındaki ihracatın ve ticaret ilişkilerinin gelişmesi noktasında adımlar atıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MÜSİAD EXPO 2020’Yİ ZİYARET ETTİ

‘Küresel Ticaret Burada’ sloganıyla gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO 2020, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olma özelliğine sahip olan MÜSİAD EXPO hakkında detaylı bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada fuarın ülke ekonomisi için öneminin altını çizdi.

“Bu Süreci Fırsata Dönüştürmekte Kararlıyız”

Temizlik, Maske, Mesafe kuralına uygun olarak yapılan hibrit fuarın, üretimin, ticaretin, ihracatın, istihdamın aksamadan yürümesi açısından önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartları en doğru şekilde değerlendirerek bu süreci fırsata dönüştürmekte kararlı olduklarının altını çizdi. Erdoğan ziyareti sırasında yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi salgınla mücadelede Türkiye pozitif yönde ayrışarak alt yapısının gücünü ortaya koymuştur.

Ekonomide her kesime destekler sunarak, imkanları seferber ederek, üretimi, ihracatı, ticareti ve istihdamı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yola çıkan herkesin yanında olacağız. Bu noktada MÜSİAD’ın kurduğu Karz-ı Hasen fonu kanalıyla zor durumdaki üyelerini desteklemesinden memnuniyet duyduk.” Yerli ve uluslararası girişimcileri harekete geçirerek, üretim ve istihdamda kalıcı sonuçlar doğuracak yatırımların hızlanmasını temin edeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Biz Türkiye'nin gücüne, potansiyeline, geleceğine inanan herkesle birlikte bu yolda yürümeye hazırız" diye konuştu. Erdoğan, MÜSİAD EXPO’da yaptığı konuşmada hem ekonomi politikaları tahkim edecek hem demokrasi ve özgürlüklerin çıtasını yükseltecek hem milletin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içinde olduklarının da bilgisini verdi.

huglu-av-tufekleri-kooperatifi.jpg

MÜSİAD EXPO’DA KONYA DAMGASI

18’inci Uluslararası MÜSİAD EXPO’da MÜSİAD Konya üyesi 15 firma katılımcı olarak yer aldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, ALP Raf Sistemleri, Elfatek Elektronik, Enka Süt, Güçal Alüminyum, Motus Otomotiv, Nogayt Endüstri, Orweld Elektronik, Rahim Yaman Yamanlar Ormanlar Ürünleri, Seiso Enerji, Sena Altınyıldız, Sirrac Aydınlatma, Yükselen Metal, Golda, Kayasu Enerji ve Özbey Hijyenik stantları gezdi.

“MÜSİAD EXPO, TÜRK EKONOMİSİNİN BÜYÜMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”

Gezi sonrası değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “MÜSİAD EXPO, Türk işadamlarının yurtdışına açılmasını teşvik ederek, ihracatımızın artırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamaktadır. MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli bir misyon üstlenmektedir. Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının ülke ekonomilerini zorladığı bir dönemde gerçekleşen bu fuar, katılımcılara önemli katkılar sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz darboğazdan çıkmamızın en önemli adımını da fuarlar oluşturmaktadır. Ekonomimizin yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz fuarımız, yeni pazarlar ve yeni işbirliklerini ortaya çıkarmıştır.

Bu fuarla MÜSİAD, birlikte yol almanın, birlikte kazanmanın en önemli örneklerinden biri olduğunu göstermiştir. Çünkü, MÜSİAD EXPO, firmaların sadece ürünlerini sergileyerek tanıtımlarını yaptıkları bir platform olmaktan öte, yurtdışı alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri, ülke sunumları, ülke raporları ve iş forumları ile ticaretin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik ayrıcalıklı bir ortam oluşturulmuştur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.