Saldırgan görüntülendi! HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıyı yapan O.G. hakkında yeni iddialar

Saldırgan görüntülendi! HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıyı yapan O.G. hakkında yeni iddialar

HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştirdiği bildirilen O. G. gözaltına alındı.

İzmir'de HDP il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Olayla ilgili O.G. isimli şahıs gözaltına alınırken, parti çalışanı Deniz Poyraz saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, O.G.'nin görevinden istifaen ayrılmış bir sağlık çalışanı olduğu belirtildi. Saldırı sonrasında yaşanan gelişmeler şöyle:

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Soyer, "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" dedi.
  • İzmir Valiliği'nden açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, "32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüphesi şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" dendi.
  • HDP Basın Bürosu tarafından yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı. "Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi" denen açıklamada, şunlar kaydedildi:
  • "35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz'ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi."
  • Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Olay yerine gelen polis, 7 katlı binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi ve yaya geçişine kapattı.
  • HDP Genel Merkezi, İzmir il binasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Partinin resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" dendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.