"Saklı Çeyiz" sergisi açıldı

"Saklı Çeyiz" sergisi açıldı

Ressam Çilek'in sanat tarihinde önemli yeri olan imgeleri, Türkiye'ye özgü desen ve motiflerle harmanladığı eserleri, Merkur Galeri'de beğeniye sunuldu

İSTANBUL (AA) - Ressam Fatma Zeynep Çilek'in gelenek ve gelecek arasında köprü kurmayı hedeflediği "Saklı Çeyiz" isimli ilk sergisi sanatseverlerle buluştu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Çilek'in sanat tarihinde önemli yeri olan imgeleri, Türkiye'ye özgü desen ve motiflerle harmanladığı eserleri, Merkur Galeri'de beğeniye sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ressam Çilek, çeyizlerin doğası itibarıyla saklı olduğunu ve hayallerle hazırlandığını, özenle oluşturulan ve yaşadığı dönemin estetiğini de yansıtan çeyizlerin kalıcı olduğunu belirtti.

"Saklı Çeyiz" ile renkli, farklı, derin bir görsel dünya sunduğunu aktaran Çilek, şunları kaydetti:

"Sanatçı için hafızayı yitirmek de hafızanın bir anında donup kalmak da kaybolmak demektir. Tarih ne kendisine saplanıp kalacağımız, ne de kendisine bigane kalabileceğimiz bir gerçekliktir. Fakat geçmiş günlerin eşsizliği, güzelliği ve zenginliğiyle bahsetmek sanatçıyı eşsiz, zengin ve güzel yapmaz. Çünkü bir geleneğin yaşayabilmesi için toplumun en azından bir kısmının bunu sürdürmeyi istemesi gerekir."

Sergi, 9 Ocak 2017'ye kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :