Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 36 öğretmenin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması yapıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 36 öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dördüncü duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerle bazı sanık ve avukatlarının taleplerini içeren dilekçelerin okunması ve zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporlarının İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesini ve eksik hususların tamamlanmasını talep etti.

Söz alan bazı sanıkların avukatları, kendileri açısından toplanacak bir delil bulunmadığından müvekkillerinin dosyadan ayrılmasını istedi.

Diğer avukatlar da okunan belge ve tanık ifadelerinden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirterek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını istedi.

Söz verilen tutuksuz sanık N.C, KHK ile kapatılan Aktif-Sen'e üye olduğu belgedeki imzanın inceleme raporunun geldiğini ve imzanın kendisine ait olmadığını dolayısıyla hakkında suç unsuru bulunmadığını öne sürerek, dosyadan ayrılarak beraatını istedi.

Daha önceki savunmalarına ek olarak hazırladığı dilekçeyi mahkeme heyetine sunan diğer tutuksuz sanık E.H. de hakkındaki materyal incelemesinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığının tespit edildiğini aktararak, dosyadan tefrikiyle beraatını talep etti.

Diğer sanıklar da bu aşamada bir taleplerinin bulunmadığını söyledi.

Sanıklar hakkında yapılan idari soruşturmaların öğrenilmesi için Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 40 öğretmen hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme heyeti önceki duruşmada 4 sanığın dosyasını ayırmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :