Sakarya'da kripto para cihazı parçalarının çalınması

Sakarya'da kripto para cihazı parçalarının çalınması

Akyazı ilçesindeki bir bilişim mağazasından 450 bin lira değerinde kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar aksam ve parçalarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir bilişim mağazasından yaklaşık 450 bin lira değerinde, kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar aksam ve parçalarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'nde bilişim üzerine faaliyet gösteren iş yerinde gerçekleşen hırsızlığın ardından çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelileri tespit ederek takibe aldı.

Yaklaşık 3 günlük teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul'un Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler R.A.(28) ve V.A.(33) Sakarya'ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu öğrenildi.

Olaya karıştığı tespit edilen diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 4 gün önce bir bilişim mağazasına yaklaşık 6 saatte 3 kez giren iki şüpheli, 450 bin lira değerinde kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar aksam ve parçalarının yanı sıra cep telefonu ile çeşitli elektronik eşya çalmıştı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :