Sakarya'da "Katliamı Durdurun Halep'e Yol Açın" kampanyası

Sakarya'da "Katliamı Durdurun Halep'e Yol Açın" kampanyası

Eğitim Bir Sen Şubesince Suriye için "Katliamı Durdurun Halep'e Yol Açın" sloganı ile bir tır patates yardımı kampanyası başlatıldı- Şube Başkanı Mengen:- "Hiçbir günahı olmayan çocukların aç susuz soğukta yaşamaları bizleri rahatsız ediyor. Mağdur ve maz

SAKARYA (AA) - Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi tarafından, "Katliamı Durdurun Halep'e Yol Açın" sloganıyla Suriye'ye bir tır patates yardımı kampanyası başlatıldı.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mağdur ve mazlum insanlara, bir nefes olabilmek ümidi ile daha önce bir tır un yardımında bulunduklarını hatırlattı.

Daha sonra Suriye'’ye giderek yetim kamplarında yaşayan çocuklara atkı, bere, eldiven ve ayakkabı yardımında bulunduklarını belirten Mengen, "Bu kez bir tır patates ile bir nebze de olsa oradaki şanlı direnişe selam verelim istedik. Hiçbir günahı olmayan çocukların aç susuz soğukta yaşamaları bizleri rahatsız ediyor. Devletimiz zaten elinden geleni yapıyor." diye konuştu.

Mengen, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını, kadim medeniyetin ruhunu taşıdığını dile getirerek, "Bu ülke, genetiğinde kadim medeniyetin ruhunu, varlığını taşıyan, dirayet ve ferasetiyle mazlum coğrafyalara umut aşılayan bir ülkedir. Yeniden bir diriliş, yeniden bir uyanış olacaksa, bu coğrafyadan olacaktır." dedi.

Türkiye'nin, medeniyet coğrafyasının yaşayan gücü olduğunu vurgulayan Mengen, "Bunu tüm İslam coğrafyası da böyle kabul ediyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar Türkiye'ye dualarını esirgemiyorlar çünkü herkes biliyor ki Türkiye, sadece Türkiye değildir. Cumhurbaşkanı'nın 'dünya 5'ten büyüktür' deyişi onlar için çok şey ifade ediyor. Onun için mağdur ve mazlum coğrafyaların umudunun örselenmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :