Sakarya'da "Hayde Bre Yağlı Güreş" etkinliği düzenlendi

Sakarya'da "Hayde Bre Yağlı Güreş" etkinliği düzenlendi

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesince düzenlenen etkinlikte, sporcuların mücadele esnasında rakiplerini karıştırması izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Spor Bilimleri Fakültesince öğrencilerin etkinlik tecrübesini artırmak amacıyla "Hayde Bre Yağlı Güreş" etkinliği düzenlendi.

SAÜ kampüsü helikopter pisti alanındaki etkinlikte, cazgır davul-zurna eşliğinde farklı illerden gelen başpehlivan ve başaltı pehlivanları meydana davet etti.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği güreşler esnasında sporcular çarpıştı. Güreşçiler başkasının rakibiyle güreşmeye başladıktan sonra hakemler olaya müdahale etti. Aynı olayın birkaç kez tekrarlanması izleyicileri güldürdü.

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlayda Gülseren Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Etkinlik Yönetimi dersi kapsamında düzenledikleri organizasyonla öğrencilerin etkinlik tecrübesini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

"Öğrencilerimizle yüzyıllardır devam eden bu ata sporunu kampüsümüzde pehlivanlar ve cazgır eşliğinde tanıttık." diyen Demir, 'Hayde Bre Yağlı Güreş Etkinliği' adı verdikleri organizasyonun birincisini düzenlediklerini belirtti.

Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Samsun, Amasya, Rize, Balıkesir gibi farklı illerden yağlı güreş pehlivanlarının geldiğini dile getiren Demir, "Sürdürülebilir bir spor olarak atalarımızdan miras kalan güreşi geleceğe taşımak adına güreşçilerimiz ve İstanbul'dan özel getirttiğimiz cazgır eğitime anlamlı katkıda bulundu. Öğrencilerin ilgisi de gayet iyiydi. Biz de öğrencilerin katılımından memnun olduk. Bu yıldan itibaren yağlı güreş etkinliğimizi geleneksel hale getirerek genç nesillere aktarmak istiyoruz." diye konuştu.

Başpehlivan güreşlerinde Muhammet Emin birinci, Tanju Gemici ikinci, Emre Gürbüz üçüncü oldu. Başaltı kategorisinde ise Abdul Refik Öner birinciliği elde ederken, Oğuzhan Tekmen ikinci, Yusuf Erdoğan ise üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren pehlivanlara madalya ve kupaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :