Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra savcılık itirazıyla yeniden gözaltına alınan, radyo ve kitabevi yöneticisi 2 kardeş tutuklandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan ve daha sonra savcılık itirazıyla yeniden gözaltına alınan, radyo ve kitabevi yöneticisi 2 kardeş tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan Cevdet ve Erdinç Yılmaz, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kentte yayın yapan iki radyo ile bir kitabevinin yöneticisi oldukları belirtilen Cevdet ve Erdinç Yılmaz kardeşler, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 8 Aralık'ta adliyeye sevk edilmişti.

Cevdet ve Erdinç Yılmaz'ın yanı sıra sosyal medyada darbe girişimini destekleyen paylaşımlarda bulunan iki kişi ve KHK ile kapatılan Sakarya Eğitimciler Derneği üyesi 1 öğretmen, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :