Sakarya'da "Bal Ormanı Projesi"

Sakarya'da "Bal Ormanı Projesi"

Proje kapsamında 8 bal ormanı kuruldu- Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu:- "Bizden önce arıcılar ormanlara alınmıyordu biz böyle şey olmaz dedik ve şimdi arıcılar için yeni ormanlar kurmaya başladık. Bu sayede arıcılarımızın yüzü gülüyor"

SAKARYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce ülke genelinde uygulanan Bal Ormanı Projesi kapsamında Sakarya'da 8 bal ormanının kurulumu tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hem var olan orman varlığını korumak hem de orman varlığını artırmakla görevli bakanlığın, aynı zamanda kırsal kalkınmayı sağlamak için çeşitli projeler geliştirdiği belirtildi.

Ülke genelinde 270 bal ormanı kurulduğu bildirilen açıklamada, bunlardan 8'inin 5 bin 650 dekar üzerine Sakarya'da bulunduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gayelerinin sadece orman tesis etmek değil tesis edilen ormanlardan vatandaşların istifade etmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Eroğlu, 26 eylem planı hazırlayarak gelir getirici türlerde orman kurduklarını kaydederek, "Biz orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve desteklemek için yeni projeler ortaya koyduk. Orman teşkilatı orman köylüsünün hasmı değil hısmıdır dedik ve bu sözden hareketle birtakım çalışmalar yaptık. Bizden önce arıcılar ormanlara alınmıyordu biz böyle şey olmaz dedik ve şimdi arıcılar için yeni ormanlar kurmaya başladık. Bu sayede arıcılarımızın yüzü gülüyor artık. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler