Şâir Bekir Sıtkı Erdoğan,  Aydınlar Ocağı’nda anılacak

Şâir Bekir Sıtkı Erdoğan, Aydınlar Ocağı’nda anılacak

“Hancı”, “İbibikler öter ötmez” ve “Kışlada Bahar” isimli şiirleriyle tanınan hemşehrimiz Bekir Sıtkı Erdoğan, 88 yaşında vefat etti. Şâir Erdoğan, Konya Aydınlar Ocağı’nda anılacak

Konya’nın yetiştirdiği aruz vezniyle şiir yazan son şairlerimizden Karamanlı hemşehrimiz Bekir Sıtkı Erdoğan vefat etti.

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden Erdoğan, tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde hayatını kaybetti. Erdoğan'ın cenazesi, dün Üsküdar Büyük Selimiye Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Karaman’da bugün kılınacak olan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, şâir B.Sıtkı Erdoğan’a Allah’tan rahmet ve ailesi ile yakınlarına taziyelerini ileterek “Hemşehrimiz Bekir Sıtkı Erdoğan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz. Konya Aydınlar Ocağı olarak bugünkü Salı Sohbetleri’nin “Belgrat Hatıraları” konulu programı iptal ederek yerine Bekir Sıtkı Erdoğan’ı Anma Programı icra edilecektir. Konya İl Halk Kütüphanesi’nde 26 Ağustos Salı günü saat 21.00’da düzenlenecek olan ve Mustafa Sinan Ümit ile Enver Etik’in konuşmacı olarak katılacakları Anma Programına bütün hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.


Bekir Sıtkı Erdoğan Kimdir?

1926 yılında Karaman'da doğan Bekir Sıtkı Erdoğan, Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’ndan mezun olarak kıta subaylığı yaptı. Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesini bitiren Erdoğan, Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazan Erdoğan'ın şiirlerinden bazıları bestelenirken, rubai türündeki şiirleri Hisar, Türk Edebiyatı, Yüzakı ve Kubbealtı Akademi Mecmuası başta olmak üzere birçok dergide yayımlandı.