Sahte plaka operasyonunda 4 milyonluk üretim ortaya çıktı

Sahte plaka operasyonunda 4 milyonluk üretim ortaya çıktı

Ankara’nın Keçiören ilçesinde sahte plaka basımı yapan iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan yüzlerce sahte plaka ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Keçiören ilçesi Ayvalı Mahallesi’nde sahte plaka üretildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Keçiören İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordineli yürüttüğü operasyon kapsamında bir iş yerine baskın düzenlendi.

Yapılan incelemelerde iş yerinde sahte araç plakası basılarak para karşılığında piyasaya satıldığı tespit edildi. Operasyonda şüpheliler A.Ç. ve Y.S. gözaltına alındı.

4 milyon liralık sahte plaka ele geçirildi

İş yerinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan çok sayıda sahte plaka ve üretim ekipmanı ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

  • 500 adet sahte basılmış plaka

  • 400 adet sahte boş plaka

  • 1 adet kompresörlü pres makinesi

  • 1 adet boya makinesi

  • 1 adet havalandırma makinesi

  • Harf ve rakam metal kalıpları

  • 300 litre plaka basımında kullanılan boya

  • 100 litre tiner

Ele geçirilen malzemelerin sahte plaka üretiminde kullanıldığı değerlendirildi.

Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın jandarma ekipleri tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

Yetkililer, sahte plaka üretimi ve kullanımıyla ilgili mücadele kapsamında denetimlerin ve operasyonların devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.