"Sahte mühendise" 13,5 yıl hapis cezası

"Sahte mühendise" 13,5 yıl hapis cezası

Erzurum'da, bazı inşaat firmalarına kendini "inşaat mühendisi" olarak tanıtıp haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, kendisini bazı firmalara "inşaat mühendisi" olarak tanıtarak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa, 13 yıl 6 ay hapis ile 12 bin 500 lira para cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan Serkan Akçelik ile avukatı katıldı.

Savcılık, mahkemeye sunduğu mütalaasında, Akçelik'in kendisini internette "Savaş Öğmen" adında "inşaat mühendisi" olarak tanıttığı ve çeşitli illerinden 5 inşaat firmasıyla irtibata geçerek "iş yapacağı" taahhüdünde bulunup para aldığı anlaşıldığından her bir olay için ayrı ayrı dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Akçelik, önceki oturumlarda zararı karşılayacağına ilişkin söz vermesine karşın maddi durumu müsait olmadığı için bunu yapamadığını, son kez süre istediğini ve mahkemenin kararına saygı duyacağını belirtti.

Mahkeme heyeti, savcılık mütalaası ve sanık savunmasının ardından davayı sonlandırarak, sanık hakkında müdahil ve mağdur beyanları ile telefon kayıtları, banka dekontları ve diğer deliller ışığında her bir dolandırıcılık olayı için ayrı ayrı hüküm kurarak, toplam 13 yıl 6 ay hapis ve 12 bin 500 lira adli para cezası verilmesine karar verdi.

Heyet, ayrıca sanığın aynı suçtan yüzlerce dosyasının bulunması, suçun özel ağırlığı ve verilen ceza miktarının kaçma şüphesini artıracak nitelikte olması ve adli kontrol şartının yetersiz kalmasından dolayı, temyiz yolu açık olmasına karşın sanığın hükmen tutuklanmasını kararlaştırdı.

Akçelik, dava sonunda tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :