Sahte mesajla e-Devlet dolandırıcılığı

Sahte mesajla e-Devlet dolandırıcılığı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uyarıyor: Bazı cep telefonlarına gelen kısa mesajlarla, kullanıcıların e-devlet bilgileri çalınmaya çalışılıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı uyarı ile son günlerde artan e-Devlet dolandırıcılığına dikkat çekiyor. Merkezin paylaştığı bilgiye göre, bazı cep telefonlarına gönderilen sahte mesajlar aracılığıyla, vatandaşların e-Devlet bilgileri çalınmaya çalışılıyor.

Uyarıya göre, mesaj içeriği genellikle "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." şeklinde olup, mesaj içinde yer alan linkler aracılığıyla kötü niyetli kişiler kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Bu sahte mesajlar, kamu kurum ve kuruluşlarının adı ve logoları kullanılarak daha güvenilir görünmeye çalışıyor.

Vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağıran Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, resmi kurumlar dışında gelen bildirimlere itibar edilmemesi ve bilgilerin paylaşılmadan önce doğrulanması gerektiğini vurguluyor.

Sosyal medya kullanıcılarına da seslenilen uyarıda, resmi kurumların genellikle resmi iletişim kanalları üzerinden bilgilendirme yaptığı hatırlatılarak, şüpheli durumlarla karşılaşıldığında ilgili kurumların resmi iletişim kanallarının kullanılması öneriliyor.

mesaj.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.