Sahte İlaç Ticareti Soruşturması Tamamlandı: İçlerine su doldurmuşlar

Sahte İlaç Ticareti Soruşturması Tamamlandı: İçlerine su doldurmuşlar

İstanbul'da kanser ilaçları da dahil olmak üzere sahte ilaç ticareti yapan örgüt hakkında hazırlanan iddianamede, 120 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul'da faaliyet gösteren ve içi su dolu sahte ilaç ticareti yaptığı iddia edilen örgüte yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, örgüt lideri olduğu öne sürülen Davut Tekiner'in de aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında 120'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Soruşturma kapsamında, 2020-2022 yılları arasında toplam ihracat değeri 98 milyon 26 bin 348 lira olan, kanser ilaçları da dahil olmak üzere 11 farklı cins sahte ilacın sevk edilerek satıldığı iddia edilen 37 şüpheliye yönelik detaylı bir iddianame hazırlandı.

İddianamede, örgütün Türkiye'deki ilaç temin zorluklarını fırsat bilerek kaçakçılık ve sahte ilaç imalatı gibi yasa dışı yöntemlerle faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Ayrıca, sahte ilaçların içeriğinin incelenmesi sonucunda, bazı önemli ilaçların sahte olduğunun tespit edildiği vurgulanıyor.

Örgüt lideri Davut Tekiner'in, suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık, kaçak ilaç ticareti yapmak gibi birçok suç kaydının olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Tekiner'in aile bireylerini ve çalışanlarını organize ederek örgütlü bir şekilde hareket ettirdiği ve sahte ilaç ticaretinde gümrük işi yapan firmalarla iş birliği içerisinde olduğu belirtiliyor.

İddianamede, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı ifade ediliyor.

Özetle, İstanbul'da kanser ilaçları da dahil olmak üzere sahte ilaç ticareti yapan örgüt hakkında hazırlanan iddianamede 120 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.