Sahte genç kız çetesi çökertildi

Sahte genç kız çetesi çökertildi

Bursa'da WhatsApp üzerinden sahte genç kız profili oluşturarak dört kişiyi toplamda 609 bin lira dolandıran dokuz kişilik çete, geniş çaplı operasyonla yakalandı. Çete üyelerinin tamamı mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların sahte genç kız profilleri açarak ve kendilerini savcı, avukat gibi tanıtarak vatandaşları dolandırdıklarını tespit etti. Dolandırıcılık Büro Amirliği, vatandaşların toplamda 609 bin lira dolandırılmasının ardından hemen harekete geçti. Polis ekipleri, fiziki ve teknik takip başlattı.

Sahte Mesajlarla Tuzak Kurmuşlar

Dolandırıcıların sahte kız profili oluşturarak kurbanlarına "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" şeklinde mesaj attığı tespit edildi. Daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp, telefondaki kişileri tehdit ettikleri belirlendi. Çete üyelerinin bir kısmı ise kendilerini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıtarak yalanı sürdürdü. Bu yöntemle dört kişiden toplamda 609 bin lira dolandırdılar.

Sahte genç kız çetesi çökertildi

8 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere sekiz ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda dokuz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, bir adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Tüm Çete Üyeleri Tutuklandı

Emniyetteki sorgusu tamamlanan çete üyelerinden yedisi Bursa'da adliyeye sevk edilirken, A.K. Hakkari'de, Y.B. ise Bingöl'de adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan çete üyelerinin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.