Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 80 Milyonluk Vurgun: Şebekenin İzi Konya’ya Uzandı!

Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 80 Milyonluk Vurgun: Şebekenin İzi Konya’ya Uzandı!

Kırşehir polisinin 7 ilde düzenlediği sahte araç kiralama operasyonunda 80 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı. Konya’nın da aralarında olduğu baskınlarda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yürütülen büyük bir nitelikli dolandırıcılık şebekesini çökertti. Şüphelilerin kurdukları sahte araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşları uygun fiyatlı kiralık araç vaadiyle tuzağa düşürdükleri ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

MASAK Raporu Vurgunun Boyutunu Gözler Önüne Serdi

Soruşturma sürecinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan derinlemesine mali analizler, dolandırıcılığın ürkütücü boyutunu ortaya koydu. Ekiplerin incelemeleri sonucunda, şüphelilere ait banka hesaplarında toplam 80 milyon TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.

7 İlde Eş Zamanlı Baskın: 5 Gözaltı

Elde edilen delillerin ardından düğmeye basan polis ekipleri, Kırşehir merkezli olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Malatya ve Yalova’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İ.Y., S.K.D., S.A., T.A. ve Ş.A. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan detaylı aramalarda ise suçta kullanıldığı değerlendirilen 4 adet cep telefonu ve 4 adet SIM kart ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Yakalanan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.