Şahin: Gençlere güven duyulmalıdır

Şahin: Gençlere güven duyulmalıdır

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muammer Alpaslan Şahin: Gençlere kendilerini tanıma fırsatı ve siyasette güven duygusu verilmelidir

Okuyan ve çalışan gençliğin problemleriyle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Aday adayı Muammer Alpaslan Şahin, gençliğin içine düştüğü problemleri bildiğini ve o problemleri çözmede eğitimcilere büyük görevler düştüğünü belirtti. Gençliğin problemlerini aşmada insanı hayata bağlayıp yaratıcısına ulaştıran sevgiye büyük önem vermek gerektiği üzerinde duran Muammer Alpaslan Şahin, “Her şeyi toz pembe gören gencin toplum baskısından kurtulduğunu hissettiği anda geleneklerine sırt çevirmesi bir bocalama işaretidir. Hırs ve tamahla dünyaya dalıp insanlığını unutanları maddenin esaretinden kurtarmak için kendilerini tanıma fırsatı verilmelidir. Kendinin farkına varan genç, Rabbini de tanır. Toplum, hata yapan genci toplumdan koparıp uzaklaştırma yerine sevgi, müsamaha ve hoşgörüyle anlamaya çalışmalıdır” ifadesine yer verdi. Böyle bir durumda vizyon ve misyon sahibi erdemli dürüst kişilere büyük bir görev ve sorumluluk düştüğü kanaatini taşıdığını ifade eden Şahin, “Eğitimciler Ordusu olarak adlandırdığım bu kişiler, gençlerin kirlenen ruhlarını mûsikî, hat ve güzel sanatlarla temizleyip, karşılıksız, menfaat beklemeden, şöhret sağlamayan, sorumluluğu olan görev bilinci ile yetiştirmelidir” dedi.

SİYASETTE GÜVEN DUYGUSU

“Din, sanat, kültür, bilim, spor ve siyaset alanındaki birçok yeniliğin kendine güven duygusu ile yetişmiş kişiler tarafından gerçekleştirildiği noktasından hareketle” gençlere, eksikliğini hissettiklerinde kendine güven duygusu kazandırılması gerektiği üzerinde duran Alpaslan Şahin, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Müslüman Türk gençliği ilim, ahlâk, sanat hareket ve hırsını doğuracak bir iman ve ülkü ile yetiştirilmelidir. İslâm'ın ruhunu ve güzelliğini ayaklar altına alan, dini zorbalıklarına ve kendi menfaatlerine kullanan sahtekâr ve cahillerle inanç tacirlerinden uzak durmaları sağlanmalıdır. Genç kalplere Allah sevgisi yerleştirilerek dinî ruh her vesile ile canlı tutulmalıdır. Mevlâna'nın da dediği gibi, sevgiden acılar tatlılaşır, bulanık sular durulur, dertler şifa bulur. AK Parti Milletvekili Aday Adayı Şahin, açıklamasının son kısmında “Ülkemizin geleceği, Konya’mızın yeniden maddi ve manevi imarı için ve yarının Büyük Türkiye’si idealini gerçekleştirmek adına, genç adaylara büyük ihtiyaç var” ifadesini kullandı.