Sahilde at binme tutkusu işleri oldu

Sahilde at binme tutkusu işleri oldu

Hatay'ın Dörtyol ilçesi sahilinde at binerek vakit geçirmeyi çok seven 2 arkadaş, bu tutkularını girişimciliğe dönüştürerek kiraladıkları bir çiftlikte eğitimli 12 atla hizmet vermeye başladı- Atlarla kumsalda gezme imkanı sağlayan girişimciler, çiftlikte

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hobi olarak başladıkları sahilde at biniciliğini geliştirerek at çiftliği kuran iki arkadaş, ziyaretçilere eğitimli atlarla Akdeniz kumsallarında gezme imkanı sağlıyor.

Dörtyol'da yaşayan Ali Erkin ve Celal Ceren boş zamanlarında ilçe sahilinde at binerek vakit geçirirken bu tutkularını daha da geliştirmeye karar verdi.

Bir arkadaşlarının da verdiği destekle tutkularını işe dönüştüren ikili, ilçede uzun süredir kullanılmayan Atatürk At Çiftliği'ni kiraladı.

Çiftliği eski günlerine dönüştüren Erkin ve Ceren, 20'den fazla kişiyi istihdam ederek buraya çeşitli ırklarda eğitimli 12 at getirdi.

Burada her yaştan meraklıya at biniciliği ve atlı okçuluk gibi çeşitli eğitimler verilirken, ziyaretçilere de sahilde at binme imkanı sağlandı.

İşletme ortaklarından Celal Ceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlara sevgilerinin günden güne bağımlılığa dönüştüğünü belirtti.

Bu tutkularını zamanla geliştirdiklerini aktaran Ceren, "Hobimiz işimiz oldu. Dörtyol Belediyesinin de desteğiyle kullanılmayan Dörtyol Atatürk At Çiftliği'ni eski günlerine kavuşturduk. Şimdi burası vatandaşların yoğun ziyaret ettiği mekan haline dönüştü." dedi.

Atlı sporlara ilginin kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Ceren, şöyle devam etti:

"Bizim kültürümüzde at her zaman var. Biz bunu hayatımızda tutmaya çalışıyoruz. Öncelikli amaçlarımızdan bir tanesi bu. Ayrıca, 10-15 kilometre uzunluğunda çok güzel bir sahilimiz var. Çiftlikle sahilin arası 800 metre. Orada atlı safariler yapıyoruz. Eğitim alan öğrencilerimiz orada yaklaşık 2 saat süren bir safariye çıkıyor. Bu etkinliğimiz çok seviliyor. Burada belli bir dönem eğitim alanlara artık bu parkur yetmiyor. İnsanlar dolu dizgin atları koşturmak istiyor."

Ceren, verdikleri at biniciliği ve atlı okçuluk eğitimleriyle bazı oyuncuların Diriliş Ertuğrul adlı dizide rol almasına katkı sağladıklarını söyledi.

Sahilde at sürmenin binicilerin yanı sıra atların da hoşuna gittiğini anlatan Ceren, gösterilen ilgiden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

İşletme ortaklarından Ali Erkin de çok severek yaptıkları işi sadece ticaret olarak görmediklerini belirterek, "Herkese atları sevdirmek istiyoruz. Binicilik bir canlıyla yapılan spor olduğu için bir bağ kuruluyor. O yüzden bu spora başlayıp bırakan yoktur." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :