Sahel'deki güvenlik sorunu

Sahel'deki güvenlik sorunu

Uluslararası Kızılhaç Komitesi:- "Moritanya, Mali, Nijer, Burkina Faso ve Çad'daki güvenlik sorunu insani krize yol açtı"

YAUNDE (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Afrika'nın Sahel bölgesindeki güvensizliğin insani krize yol açtığını açıkladı.

ICRC'nin hazırladığı raporda, "Sahel bölgesindeki Moritanya, Mali, Nijer, Burkina Faso ve Çad'daki güvenlik sorunu insani krize yol açtı. Bu ülkelerde yaşayanlar silahlı çatışmalar, ağır suçlar ve iklimsel şartlar nedeniyle Afrika'nın başka bölgelerine veya Avrupa'ya göç etmek zorunda kalıyor." ifadesi kullanıldı.

Sahel'de güvenlik sorunu nedeniyle 12 milyon kişiyi etkileyen bir insani krizin yaşandığı kaydedilen raporda, Çad Gölü bölgesinde ve Mali'de düzenlenen terör saldırılarının komşu ülke Moritanya ve Burkina Faso'yu olumsuz etkilediği belirtildi.

Güvenlik sorunun yanı sıra iklimsel şartların, yoksulluğun ve gıda sıkıntısının yaşandığı bölgede işsizliğin de büyük bir sorun yarattığına işaret eden ICRC, bölgedeki ülke yönetimlerinin uluslararası toplumun desteğini alarak sorunların kaynağına inmesi gerektiği vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :