Sahel'de terörle mücadele

Sahel'de terörle mücadele

Sahel Ulema Topluluğu:- "İmamlar, gençlere daha fazla ulaşabilmek için vaaz konularını gözden geçirerek, yeniden düzenlemeli"

ENCEMINE (AA) - Sahel Ulema Topluluğu, gençlerin radikal görüşlerden korunması için din adamlarına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Sahel Ulema Topluluğunca Çad'ın başkenti Encemine'de, "Sahel'de terörle mücadelede din adamlarının rolü" temasıyla konferans düzenlendi.

Dini liderleri buluşturan konferansın ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, gençlerin İslam'la bağdaşmayan görüş ve davranışlardan korunmasının, terörle mücadelede çok önemli bir adım olduğu kaydedildi.

Dini liderlere bu konuda büyük iş düştüğü ifade edilen bildirgede, "İmamlar, gençlere daha fazla ulaşabilmek için vaaz konularını gözden geçirerek, yeniden düzenlemeli." ifadesi kullanıldı.

Terörle mücadelede kadınların önemine de değinilen bildirgede, kadınlara, vaize olmaları için eğitim verilebileceği vurgulandı.

Encemine'de önceki gün başlayan konferans, Çad Güvenlik ve Göç Bakanı Ahmed Muhammed Bacher başta olmak üzere Sahel bölgesindeki ülkelerden gelen dini liderlere ev sahipliği yaptı.

Sahel Ulema Topluluğu, bölgedeki önemli Müslüman din adamlarınca 2013'te Cezayir'de, Sahel ülkelerinde barışı, diyaloğu ve uzlaşıyı tesis etmek amacıyla kuruldu.

Bölge ülkelerinden Mali, El Kaide bağlantılı örgütlerle mücadele ederken, Çad Gölü bölgesinde yer alan Nijer ve Çad gibi ülkeler de terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarına sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :