"Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"

"Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"

Yeşilay tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmaya 20 Ekim Cuma gününe kadar başvuru yapılabilecek

İSTANBUL (AA) - Yeşilay tarafından yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"na 20 Ekim Cuma gününe kadar başvuru yapılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen yarışmanın teması, tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı olarak belirlendi.

Yarışmada her kategori için birinci seçilen senaryolar 5 bin lira, ikinciler 3 bin lira, üçüncülerse 2 bin lirayla ödüllendirilecek ve dereceye giren tüm senaryoların filmleri çekilecek.

Sinema sektörü çalışanları, iletişim fakültesi ve edebiyat fakültesi öğrencileri başta olmak üzere bu alana ilgi duyan herkese açık olan yarışmada, tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda yazılan kısa film senaryolarıyla başvurulabilecek.

"Bir Film Yaz, Metrajı Kısa, Etkisi Uzun Olsun. Yazdığın Film Yeşilay'ın Desteğiyle Hayat Bulsun" sloganıyla özgün ve etkili senaryoların belirleneceği yarışmada ödüle layık görülen filmler ayrıca, kamu spotlarının yanı sıra iletişim kampanyasıyla da yaygınlaştırılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :