Sağlık turizmi için Türkiye'ye geldiler

Sağlık turizmi için Türkiye'ye geldiler

Termal suyla şifa bulmak için Türkiye'ye gelen Hollandalı hasta grubunun, Pamukkale'deki özel bir tıp merkezinde tedavileri başladı- Özel tıp merkezinin Yönetim Kurulu Başkanı Sehil: - "Hastaların, burada kendilerini güvende hissettiklerini, Türkiye'nin t

DENİZLİ (AA) - İBRAHİM SÜZER - Dünyada benzeri olmayan travertenleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve şifalı sularıyla tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, sağlık turizminde Avrupa'nın önemli merkezleri arasına girdi.

Pamukkale'nin kaplıca tesislerinin yoğunlaştığı Karahayıt bölgesinde, geçen yıl hizmete giren uluslararası tıp merkezinin Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokolle başladığı termal turizm hareketi devam ediyor. Yılbaşından bu yana Belçika ve Almanya'dan hasta gruplarını ağırlayan merkezin son konukları Hollandalılar oldu.

Tıp merkezinin Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Sehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, termal sağlık alanında Pamukkale'ye yapılan yatırımlarla bölgenin sağlık turizminde uluslararası standarda ulaştığını söyledi.

Pamukkale'nin AB ülkeleri başta olmak üzere çevre coğrafyada travertenleriyle tanındığını, bu bilinirliği termal turizmde de kullanmaya başladıklarını dile getiren Sehil, Antik dönemden bu yana bir şifa merkezi olan Pamukkale'nin Avrupalılar tarafından yeniden keşfedilmeye başlandığına dikkati çekti.

AB ve çevre ülkelerin sağlık bakanlıkları ve sigorta kuruluşlarıyla yaptıkları sözleşmelerle Pamukkale'ye şifa bulmak için gelen turist sayısının her yıl katlanarak arttığına işaret eden Sehil, komşu ülkelerde ve Türkiye'de yaşanan bazı olayların bu artışı etkilemediğini kaydetti.

- Bakanlık desteğiyle geldiler

Geçen yıl 800 yabancı hastayı kabul ettiklerini, bu yıl bunun çok üzerinde bir rakam beklediklerini bildiren Sehil, şöyle konuştu:

"Ülkemizde terör olayları nedeniyle yurt dışında bazı insanlar, Türkiye'yi seyahat edilmesi riskli bölge olarak ilan etmeye başlamışlardı. Biz bunun böyle olmadığını, terörün dünyanın her yerinde olabileceği, termal sağlık unsurları içinde verdiğimiz hizmetleri ve Pamukkale'nin doğal güzelliklerini yurt dışında anlatmaya devam ettik. Yaptığımız girişimlerde Türkiye'nin güvenli bir bölge olduğunu söyledik.

Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinav ülkelerine Türkiye'de termal sağlık turizm avantajlarını anlattık. Özellikle Ekonomi Bakanlığının vermiş olduğu yolcu desteği fırsatlarından da yararlandık. Girişimlerimiz sonunda 21 kişilik Hollandalı grubu ağırladık. 14 gün Pamukkale'de konaklamalarını sağladık ve yaşlı hastalarımızın tedavilerine başladık. Hollandalıların yanı sıra yılbaşı sonrası Belçika ve Almanya'dan gelen hastalar, diğer ülkelere de örnek olacak. Hastaların, burada kendilerini güvende hissettiklerini, Türkiye'de tedavi ve tatili birlikte sunan bir ülke olduğunu anlatmaları bundan sonraki süreçte olumsuz sonuçları ortadan kaldıracak."

Hollandalı hasta Jose van Erum da Pamukkale'yi ve özellikle kaplıca sularını çok beğendiğini ifade etti.

Çamur terapilerinin kendisini rahatlattığını ve sağlığına faydalı olduğunu belirten Erum, "Burası bana fiziksel ve psikolojik olarak iyi geldi. Türk insanları çok sıcakkanlı ve sevecen. Pamukkale'deki termal merkezi hastalığıma iyi geleceğini için tercih ettim. Türkiye'yi güvenli bölge olarak görüyorum, terör olaylarından korkmuyorum. Bu olaylar beni etkilemiyor, bunların provokatif olaylar olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :